Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektroninės knygos stengiasi išsikovoti sau vietą Europos rinkoje

Pastaraisiais metais daugelio leidėjų aptarinėjamos elektroninės knygos tampa vis populiaresnės tarp Europos skaitytojų, nepaisant gana vėlyvo, lyginant su Jungtinėmis Valstijomis, šio produkto pristatymo rinkoje, sako šioje srityje dirbantys verslininkai.
Į Lietuvą atkeliauja elektroninių knygų skaityklės
Elektroninių knygų skaityklės. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Literatūros naujienas galite sekti specialime socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje „15min knygų lentyna“.

Elektroninės knygos Europoje vis dar užima kur kas mažesnę dalį knygų rinkoje, nei Jungtinėse Valstijose, tačiau Frankfurto knygų mugėje dalyvaujantys leidėjai optimistiškai žvelgia į pastaruoju metu didėjančią tokių leidinių paklausą ir ateities perspektyvas.

Elektroninių knygų skaityklės kai kuriose Europos šalyse pasirodė gerokai vėliau, ir šių knygų kainos yra per daug aukštos, kad galėtų atitraukti skaitytojus nuo jiems įprastų popierinių knygų, sako leidėjai.

Kasmet vykstančios Frankfurto mugės direktorius Juergenas Boosas taip pat sutiko, kad bendras Europos skaitytojų prisirišimas prie spausdintų knygų kaip kultūrinę vertę turinčio apčiuopiamo objekto sulaiko Europos skaitytojus nuo perėjimo prie elektroninių leidinių.

„Taip yra ne dėl asortimento, elektroninės knygos yra... daugiau socialinis reiškinys“, – prieš parodos atidarymą kalbėjo jis apie padėtį Vokietijoje.

Šiais metais elektroninių knygų pardavimas Vokietijoje išaugo dvigubai, tačiau jų dalis tesudaro du procentus iš visų parduodamų knygų. Tuo tarpu Jungtinėse Valstijose elektroninės knygos užima 20 proc. rinkos, sakė Vokietijos knygų pardavėjų ir leidėjų asociacijos prezidentas Gottfriedas Honnefelderis.

Didžioji Britanija, kur skaitmeninių knygų skaityklę kompanija „Amazon“ pristatė 2010 metais, yra toliau pažengusi šioje srityje. Remiantis Leidėjų asociacijos duomenimis, per pirmąjį 2012 metų pusmetį iš visų Britanijoje parduotų knygų 13 procentų buvo elektroninės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius