Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsūs sėkmės lydimi žmonės dalijasi savo skaitymo įpročiais: kokie jie?

Sėkmę pasiekę žmonės neslepia, kad skaitymas buvo svarbi jų pasiektų rezultatų dalis.
Elonas Muskas ir Markas Zuckerbergas
Elonas Muskas ir Markas Zuckerbergas / 15min.lt koliažas

Pavyzdžiui, prieš tapdamas bendrovės „Tesla“ vadovu Elonas Muskas kiekvieną dieną knygų skaitymui skirdavo po dešimt valandų, o „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas ir dabar stengiasi per savaitę perskaityti po knygą.

„Business Insider“ siūlo susipažinti su garsių žmonių skaitymo įpročiais.

Warrenas Buffettas

Milijardierius ir investicinio fondo „Berkshire Hathaway“ savininkas Warrennas Buffettas kiekvieną dieną penkias arba šešias valandas skiria laikraščių skaitymui. Jis taip pat daug laiko skiria finansinių dokumentų analizei ir rekomenduoja kitiems investuotojams elgtis taip pat.

„Štai kaip ateina žinios. Jos kaupiasi kaip palūkanos. Kiekvienas iš jūsų galėtų elgtis taip pat, bet aš garantuoju, kad tai padarys tik nedaugelis“, – taip visai neseniai milijardierius kalbėjo Kolumbijos universitete.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Warrenas Buffettas – „Berkshire Hathaway“ vadovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Warrenas Buffettas – „Berkshire Hathaway“ vadovas

Billas Gatesas

„Microsoft“ kompanijos įkūrėjas Billas Gatesas turi tikslą – perskaityti po 50 knygų per metus. Arba kitaip tariant – per vieną savaitę perskaityti vieną knygą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Billas Gatesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Billas Gatesas

Dauguma šių kūrinių nėra grožinės literatūros knygos. Tai knygos apie inžineriją, mokslą, verslą, sveikatos apsaugą. B.Gateso skaitymo prioritetas – sužinoti daugiau apie pasaulį. Jis taip pat aktyviai dalijasi savo perskaitytų knygų apžvalgomis ir rekomenduojamomis perskaityti knygomis. Šią vasarą jo rekomenduojamų perskaityti knygų sąrašą rasite čia.

Markas Zuckerbergas

2015 metais socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas viešai pažadėjo kiekvieną savaitę perskaityti po knygą. Kaip tuomet „Facebook“ įraše teigė milijardierius, šios knygos padės pažinti skirtingas kultūras, tikėjimus, istoriją ir technologijas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Zuckerbergas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Zuckerbergas

„Knygos leidžia ištirti ir pasinerti į jums įdomius dalykus labiau nei bet kokia medija“, – tuomet rašė M.Zuckerbergas ir pridėjo, kad jis tiki galintis daugiau laiko kirti knygoms.

Oprah Winfrey

Populiari JAV televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey skaitymą yra pavadinusi savo „asmeniniu keliu į laisvę“. Viena iš jos kurtų laidų – „Oprah's Book Club“, kurioje kalbama apie knygas, kalbamasis su autoriais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oprah Winfrey
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Oprah Winfrey

„Knygos man leido žvilgtelėti toliau nei mano senelės namai ir suteikė galimybę pamatyti daugiau, nei buvo įmanoma tuo laiku“, – prisimindama vaikystę 2004 metais sakė O.Winfrey, kai atsiėmė apdovanojimą Jungtinėse Tautose.

Markas Cubanas

NBA Dalaso „Mavericks“ komandos savininkas Markas Cubanas yra atskleidęs, kad kiekvieną dieną skaitymui skiria po tris valandas. Taip jis stengiasi pagilinti žinias, kurios praverčia versle.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Cubanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Markas Cubanas

„Viskas, ką aš skaitau, yra viešai prieinama. Visi gali nusipirkti tokias pat knygas ir žurnalus. Tokia pati informacija yra prieinama visiems norintiems. Tačiau dauguma žmonių to nenori“, – apie skaitymą yra sakęs milijardierius.

Elonas Muskas

Dar prieš tapdamas „Tesla“ bendrovės vadovu ir prieš sukurdamas „Paypal“ sistemą, Elonas Muskas kiekvieną dieną mokslinės fantastikos romanams skirdavo po dešimt valandų.

Kartą paklaustas, iš kur jis turi tiek daug žinių apie raketas, E.Muskas atsakė: „Aš skaitau daug knygų.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius