-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Gudrumo paslaptys knygoje „Moterims apie vyrus”

Knygą „Moterims apie vyrus“ į rankas paėmiau pačiu laiku: šeimoje kaip tik buvo krizė. Santykių krizė. Dabar galiu pasakyti, kad ši knyga man labai padėjo sprendžiant problemas su vyru, bandant jį suprasti. Taip pat ir apie save nemažai sužinojau. Iš tikrųjų tai nėra knyga moterims apie vyrus, nes ir apie moteris čia daug parašyta.
Knygos „Moterims apie vyrus“ viršelis
Knygos „Moterims apie vyrus“ viršelis / Leidykla „Alma Littera“ v

Knygos autoriai S. Harvey ir D. Millner parašė teisingą knygą apie moterų lūkesčius ir apie vyrų supratimą bei kitokį požiūrį į daugelį dalykų gyvenime. Iš tikrųjų knyga apie rimtus dalykus, bet parašyta taip, kad skaitoma labai lengvai, yra suprantama ir šmaikšti.  Gal autorių patirtis ir užsiėmimai lėmė, kad knyga išėjo tokia linksma apie rimtus dalykus. S. Harvey tapo komiku devintojo dešimtmečio viduryje. Dabar, be kitų užsiėmimų, S. Harvey veda žaidimą „Šeimos kivirčai“. Kartu su D. Millner parašė knygą „Ko nori vyrai“. D. Millner Parenting korespondentė, rašanti šmaikščius straipsnius apie šeimą, vaikus, darbą.

Protinga knyga, padedanti ne tik geriau suprasti vyrus ir būti tolerantiškesnei, bet ir apie moteris taikliai parašyta. Daug moterų susitikinėja ar gyvena su joms netinkančiais vyrais, nes bijo juos palikti dėl to, kad bijo likti vienišos, nori, kad vaikai turėtų tėtį, tikisi, kad vyras pasikeis ir t. t. Taigi paskaičiusi knygą galite gauti patvirtinimą, kad jūs ne vienintelė tokia, kažko laukianti ar bijanti, ar besitikinti.

Knyga puikiai „sustyguota“, paaiškina, kaip auklėjami berniukai (šėlk ir naudokis savo laisvėmis) ir kaip mergaitės (jos orientuojamos į santuoką). Knygoje rašoma, kodėl vyrai delsia įsipareigoti ir ar iš tikrųjų jie to nenori, apie jų baimes, kurių moterims joks vyras neatskleis, apie juokelius, žodžius ir darbus. Iš tikrųjų ne vyro žodžiai liudija apie jo meilę, o darbai; jei vyras sako mylįs, bet nesirūpina jumis, tai jis ir nemyli jūsų. O jei jis retai sako malonius žodžius, bet visada stengiasi, kad jūs būtumėte laiminga, tai ir yra jo meilės įrodymas. Kaip tik tai man padėjo geriau suprasti savo vyrą: matydama, kad jis rūpinasi manimi, vaikais ir namais, pripažinau sau, kad gal kartais per dažnai laukiu gražių žodžių ir per mažai vertinu jo darbus. Rodos, seniai visiems aišku, bet kai skaitai ir stebi save ir savo antrąją pusę gyvenime, matai, kad knygoje parašyta tikrų tikriausia tiesa, kurią gal ir žinome, bet nesinaudojame.

Knygoje yra skyrius „Pasimatymai pagal amžių“, jame rašoma, kaip save vertina įvairaus amžiaus vyrai, kuriame gyvenimo etape jie dabar yra ir ko iš jų gali tikėtis mergina/moteris. Žinoma, nereikia visko priimti kaip šimtaprocentinės tiesos, juk visada būna išimčių, bet skyrelis tikrai vertas dėmesio. Kai kurioms skyriaus dalims aš jau „per sena“, nebent imčiau susitikinėti su dvidešimtmečiu. Bet visas šio skyriaus dalis perskaičiau šypsodama ir radau tikrai naudingų minčių. Dvidešimtmetis tik pradeda atrasti save ir dažniausiai nėra pasirengęs rimtiems įsipareigojimams. Trisdešimtmetis pradeda kopti karjeros laiptais ir, jei sulaukia sėkmės, mąsto apie vedybas. Keturiasdešimtmetis mėgaujasi gyvenimo padėtim ir nori stabilumo, o jei yra išsiskyręs, nepuls taip staiga į naujus santykius. Penkiasdešimtmečiai ir vyresni pajus, kad jų kūnas juos išduoda, taigi jiems šalia reikalinga moteris ne tik dėl meilės, bet ir dėl galimybės kartu pasenti. Štai taip, manau, šis skyrius puikiai parodo, kad knyga subalansuota visoms amžiaus grupėms.

Ir ne tik visoms amžiaus grupėms, bet ir visoms situacijoms. Apie ką paskaityti čia ras ir jauna mergina, norinti ištekėti, bet nesulaukianti, kol partneris pasipirš. Ir vyresnė moteris, sprendžianti šeimines problemas ar net skyrybų klausimus. Knygoje rašoma ir apie seksą, ir apie derybas su vyru. Paneigiami mitai (pavyzdžiui, kad vyrai bijo nepriklausomų moterų). Knygos pabaigoje pateikiami klausimai ir atsakymai į juos: didelė tikimybė, kad rasite klausimą, kurį mielai knygos autoriui būtumėte uždavus ir jūs.

Beje, knygos gale yra 10 įsakymų vyrams. Man visi jie patiko, bet labiausiai  „Tiesiog be progos atsiųsk jai rožių“. Užtikrintas būdas išspręsti ginčą, bent jau mano atveju. Kad be jokios progos gavau gėlių, galiu dėkoti ne tik savo vyrui, bet ir šiai knygai, kurioje pamatęs gerą patarimą maniškis pasinaudojo juo. Pasistenkite, kad jūsų antroji pusė pamatytų tuos įsakymus.

Ši knyga man daug davė ir padėjo, tačiau nei cituoti, nei aptarti jos nenoriu: kiekvienam savo. Vienoms bus įdomesni vieni knygos skyriai, kitoms – kiti. Galiu pasakyti tik, kad knyga tinkama jaunoms ir vyresnėms, netekėjusioms, ištekėjusioms, išsiskyrusioms, auginančioms vaikus ar dirbančioms. Tiesiog tokia knyga, kurią reikia paimti ir perskaityti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius