-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ieva Babilaitė išleido naują paveikslėlių knygą

Dailininkė-iliustruotoja Ieva Babilaitė senus metus palydi su nauja paveikslėlių knyga „Skrisiu“. Paveikslėlių knygos – nedažnos Lietuvoje, nors kitose šalyse jos populiarios. Pasak dailininkės, sukurti paveikslėlių knygą – nemažas iššūkis ne tik jai, bet ir spaustuvininkams.
Iliustracija
Iliustracija / Ievos Babilaitės iliustr.

I.Babilaitės veiklos diapazonas labai įvairus – ji kuria estampus, meno objektus, savo darbuose naudoja rankų darbo popierių. Jau daugiau nei dešimtmetį ji iliustruoja knygas pagal kitų autorių ir savo pačios tekstus. Jos knygos „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt.“ ir „Ulė ir peliukas“ knygos meno konkurse įvertintos premijomis bei diplomu kaip gražiausios metų knygos. Jos teigimu, paveikslėlių knygų Lietuvoje trūksta.

„Galėčiau pacituoti vieno poeto laišką kitam: „Kaip būtų malonu parašyti be žodžių savo mintis.“ Tai iš dalies –  mano siekiamybė, gal mano ribos. Lietuvoje tikrai trūksta paveikslėlių knygų. Kai tenka pasidairyti kiek tolėliau, matyti jų gausa – manau, kad leidėjai suvokia, kokios knygos kokiam amžiui skirtos. Dažnai žmonės stebisi, kad jūsų mažieji pradėjo anksti skaityti. [Taip yra todėl], kad visos knygutės yra su daugybe teksto“, – sako kūrėja.

Galėčiau pacituoti vieno poeto laišką kitam: „Kaip būtų malonu parašyti be žodžių savo mintis.“

Pasak I. Babilaitės, kurti paveikslėlių knygą yra iššūkis ne tik dailininkui, bet ir spaustuvininkams.

„Peiliuku tiražo neišpjausiu. Tada nešiau žmonėms, kurie pjausto lazeriu, jie išpūtė akis – nepadarys. Bandai minimalizuoti, ieškoti sprendimo, kad jokiais būdais nenukentėtų mintis. Tai – smagus procesas“, – pasakoja dailininkė.

Knygą I. Babilaitė sako kūrusi tiek suaugusiems, tiek vaikams, jį įvardija leidinį kaip bandymą ieškoti, kaip gyventi.

Šv. Jono gatvės galerijos rūsiuose iki sausio 1-osios veikia popieriaus liedinimo simpoziumo paroda „3D ir kitaip“. Tarp kitų ten galima apžiūrėti ir I. Babilaitės darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius