Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interneto žvaigždė Zoella prisipažino, kad rašydama savo knygą naudojosi pagalba

Jauna britų interneto žvaigždė Zoella, kurios debiutinis romanas sulaukė rekordinio britų susidomėjimo per pirmąją savaitę nuo pasirodymo knygynų lentynose, prisipažino, jog rašydama šią knygą ji pasinaudojo pagalba.
Zoella
Zoella / „Scanpix“ nuotr.

„Interneto mergaitė“ (Girl Online) tapo geriausiai perkamu debiutuojančio autoriaus kūriniu Britanijoje nuo 1998 metų, kai buvo pradėta registruoti ši statistika – per pirmąsias knygos pasirodymo dienas praėjusį mėnesį buvo parduota 78 tūkst. jos kopijų.

24 metų Zoe Sugg tapo „YouTube“ sensacija 2009 metais, kai pasinaudodama Zoellos pseudonimu pradėjo vaizdo įrašų tinklaraštį. Jame ji dalino mados, grožio ir gyvenimo būdo patarimus merginoms ir jaunoms moterims.

Jos tinklaraštis sulaukė daugiau nei 6 mln. prenumeratorių, o šiais metais Zoella pasirašė kontraktą su „Penguin Random House“ dėl dviejų knygų išleidimo.

Vis tik kilo kalbų, kad pirmąją knygą, pasakojančią apie jaunos tinklaraštininkės ir amerikiečio muzikanto santykius, jai kažkas parašė.

Leidyklos „Penguin Random House“ atstovas pirmadienį patvirtino, kad „Sugg neparašė „Interneto mergaitės“ pati viena“

Atsakydama į tokius kaltinimus tinkle „Twitter“ Zoella atkirto: „Visiems reikia pagalbos, kai jie pradeda kažką nauja. „Interneto mergaitės“ siužetas ir veikėjai yra mano. Noriu padėkoti visiems, kurie nepagailėjo laiko prisidėti prie šios knygos“.

Leidyklos „Penguin Random House“ atstovas pirmadienį patvirtino, kad „Sugg neparašė „Interneto mergaitės“ pati viena“.

„Pirmąjį savo romaną „Interneto mergaitė“ Zoe rašė su patyriusia leidėjų komanda, kuri padėjo jai įkvėpti gyvybės jos veikėjams ir įvykiams šiame šiltame ir įtikinančiame pasakojime“, – sakė atstovas.

Vos pasirodžiusi „Interneto mergaitė“ iš karto tapo bestseleriu, aplenkusiu „Hario Poterio“ autorės J.K. Rowling, „Da Vinčio kodo“ kūrėjo Dano Browno ir net „Penkiasdešimties pilkų atspalvių“ rašytojos E.L. James debiutines knygas.

Dėl tokio pasisekimo įvairių kampanijų dalyvis dainininkas Bobas Geldofas pakvietė Z.Sugg kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip „One Direction“ arba Bono įrašyti singlą „Band Aid 30“, už kurį gautos lėšos būtų skirtos kovai su Ebolos virusu.

Pasigirdus kalboms, kad „Interneto mergaitė“ nėra Z.Sugg vienos kūrinys, laikraštis „Sunday Times“ atkreipė dėmesį į tai, kad knyga labai primena rašytojos Siobhan Curham  stilių.

„Interneto mergaitės“ padėkoje Z.Sugg parašė: „dėkoju visiems „Penguin“ darbuotojams, padėjusiems man sudėti savo pirmąjį romaną, ypač Amy Alward ir Siobhan Curham, kurios buvo su manimi kiekviename šio kelio žingsnyje“.

O leidykla „Penguin Random House“ pareiškė, kad „didžiuojasi padėjusi Zoe papasakoti savo istoriją“.

„Mūsų kaip leidėjų vaidmuo yra ir visada buvo surasti didžiausią talentą ir padėti jam papasakoti savo istoriją bei atrasti ryšį su skaitytojais“, – pridūrė atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius