Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išankstinė kalėdinė dovana Vytauto Kernagio gerbėjams – antrasis maestro dainų natų rinkinys

Ketvirtadienį Vilniaus Akropolio knygyne „Pegasas“ buvo pristatytas antrasis Vytauto Kernagio dainų natų rinktinės „Vytautas Kernagis. Natos“ tomas, maestro kūrybos gerbėjus kviečiantis mėgautis 38 dainomis su natomis ir akordais gitarai bei fortepijonui.
Natų rinktinės „Vytautas Kernagis. Natos“ antrojo tomo pristatymas
Natų rinktinės „Vytautas Kernagis. Natos“ antrojo tomo pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Knygos pristatyme dalyvavo V.Kernagio bendražygis Andrius Kulikauskas, o maestro dainas atliko AGATA meistriškumo stovyklos auklėtinė Justė Kazakevičiūtė ir pirmosios V.Kernagio vardo gitaros laureatas Domantas Razauskas. Renginį vedė Vytauto Kernagio fondo vadovas Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Knygos anotacijos autorius D.Razauskas pabrėžė, kad svarbu maestro kūrybą įamžinti natų knygoje, o ne palikti suktis dainų plokštelėse: „Daina gyva tol, kol yra dainuojama. Ji gali būti įrašyta ir užrašyta, bet visa gyvastimi atsiskleis tik tada, kai bus dainuojama. Tam ir skirta ši knyga – kad kiekvienas galėtų ją atsiversti ir sugroti bei padainuoti, o neklaidžioti keistuose internetiniuose puslapiuose, kuriuose privelta daugybė klaidų.“

D.Razauskas pripažino, kad ne visas maestro dainas moka groti taisyklingai: „Pamenu, kai mokiausi mokykloje, man stiprią įtaką darė akustinis V.Kernagis. Problema buvo ta, kad nebuvo kur rasti, kaip sugroti tas dainas: tais laikais nebuvo interneto ir kitų galimybių, todėl reikėjo pasikliauti klausa ir kai kurias dainas buvau išmokęs groti netaisyklingai.”

Šis leidinys yra prieš metus išleisto pirmojo retrospektyvos tomo tęsinys, kurio leidyba rūpinosi Vytauto Kernagio fondas, o jį sudarė ir leidybai parengė A.Kulikauskas.

Prie knygos gimimo prisidėjęs A.Kulikauskas teigė, kad įvairių Lietuvos mokyklų mokytojai dėkojo jam už pirmąjį maestro retrospektyvos tomą, kurio dėka mokiniai gali dainuoti ir mokytis groti lietuviškas dainas.

V.Kernagis jaunesnysis teigia, kad šioje knygoje yra dainų ir iš akustinio periodo, ir iš kabareto „Tarp girnų“, ir iš „Dainos teatro“ laikų. „Maestro kūrybos gerbėjai taip pat gali rasti nemažai kūrinių iš albumo „Neatrastas Vytautas Kernagis“, kuris buvo išleistas jau po dainuojamosios poezijos pradininko Lietuvoje mirties, bei dainų, kurioms muzika buvo parašyta, tačiau plačiajai auditorijai jos grotos nebuvo,“ – teigia jis.

V.Kernagis jaunesnysis pridūrė, kad natų rinktinėje dar galima rasti pagal Sigito Gedos tekstus sukurtas „Baltojo Nieko dainelių“ natas ir visiems žinomos dainos „Mūsų dienos kaip šventė“ akordus.

Paskutinis, trečiasis, maestro kūrybos antologijos „Vytautas Kernagis. Natos“ tomas turėtų pasirodyti 2013-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius