Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleistas dingusiu laikytas Jacko Kerouaco romanas

Pirmoji kultinio amerikiečių rašytojo Jacko Kerouaco knyga, kuri liko nepublikuota ir rašytojui gyvam esant buvo laikoma dingusia, šį ketvirtadienį pagaliau buvo išleista.
Jackas Kerouacas jaunystėje
Jackas Kerouacas jaunystėje / Wikimedia.org nuotr.
Temos: 2 Jūra Brolis

Tas originalus 158 puslapių rankraštis buvo pirmasis J.Kerouaco romanas, pradėtas dienoraštyje, kurį J.Kerouacas 1942 metais, būdamas vos 20-ies, rašė dirbdamas prekinio laivo jūrininku.

„Jūra – mano brolis: prarastas romanas“ (angl. „The Sea is My Brother: The Lost Novel“), kurį išleido „Penguin Classics“, atskleidžia jaunojo J.Kerouaco talentą, kuris vėliau, 6-ojo dešimtmečio pabaigoje, atsiskleidė drauge su bitnikų judėjimu.

Rašytojas, labiausiai garsėjantis savo klajonių po Ameriką romanu „Kelyje“ (angl. „On The Road“), mirė 1969-aisiais, būdamas 47 metų amžiaus, dėl vidinio kraujavimo, kurį sukėlė daug metų dideliais kiekiais vartotas alkoholis.

Naujai išleistoje knygoje pasakojama apie Veslį Martiną, žmogų, kuris, kaip sako J.Kerouacas, „myli jūrą keista, vieniša meile“.

Aptiktose pastabose dėl šios knygos J.Kerouacas veikėjus numatė kaip „išnykstančius amerikiečius, didžiuosius laisvūnus, Amerikos indėnus, paskutinius pionierius, paskutinius valkatas“, – nurodo „Penguin Classics“.

Ši knyga, paties J.Kerouaco žodžiais, yra apie „paprastą žmogaus pasibjaurėjimą visuomene kaip tokia, su nelygybe, neviltimi ir sau pačiam sukeliamomis kančiomis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius