Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejiniame „Poezijos pavasaryje“ – ir programinio kodo eilės

50-asis „Poezijos pavasaris“ lankytojus kvies į netradicinių eilių vakarą – gegužės 27 d. 20 val. Rašytojų klube organizuojami programinio kodo poezijos skaitymai.
Skaitoma poezija
Skaitoma poezija / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

Renginio metu bus pristatyta programinio kodo konkurso ir tokios poezijos kaip judėjimo idėja rašytojų ir skaitytojų bendruomenei, o praėjusių metų konkurso nugalėtojų eilės bus skaitomos „Java“ ir „C#“ kalbomis.

Neįprastu renginiu siekiama pabrėžti vis didesnę informacinių technologijų skvarbą į tradicinę kasdienybę bei pakviesti profesionalus padiskutuoti apie kompiuterinės poezijos perspektyvas meno pasaulyje.

„Kaip ir klasikinėje poezijoje, taip ir kompiuteriniame bendravime naudojama tam tikra kalba, kurioje itin reikšmingas tampa kiekvienas kalbos ženklas, raidė, kablelis, pauzė. Tačiau įdomiausia, kaip recipientas – ar žmogus, ar kompiuteris – supranta perteiktą žinią, kaip kalba daro įtaką pačiam kūrybos procesui abiem atvejais. Siekiant paskatinti diskusijas tarp poetų ir jų bendruomenės, programinio kodo poezija bus pristatyta „Poezijos pavasaryje“, kuriame kartu ieškosime atsakymų, ar gali kompiuterinė kalba prilygti gyvajai kalbai, ar taikomos tos pačios poezijos kūrybos taisyklės žmonėms ir kompiuteriams, kaip tai koreliuoja su modernumu, koks ir kiek intymus yra kūrybos procesas, kur veda toks progresas ir vis platesnis IT skverbimasis į tradicinius dalykus“, – pasakoja Rytis Janulis, vienas programinio kodo poezijos konkurso organizatorių.

Kaip ir klasikinėje poezijoje, taip ir kompiuteriniame bendravime naudojama tam tikra kalba, kurioje itin reikšmingas tampa kiekvienas kalbos ženklas, raidė, kablelis, pauzė.

Pasak organizatorių, antrus metus iš eilės vykstančiam konkursui sulaukus sėkmės, tikimasi paversti jį tradicija. Pernai vykusio konkurso darbai sulaukė net 12 tūkst. peržiūrų internete, o norą prisijungti prie iniciatyvos išreiškė programuotojai iš JAV ir Europos.

Programinio kodo poezijos konkurse programuotojai profesionalai ir mėgėjai kviečiami kurti eiles „Java“, „C++“ arba „C#“ kalbomis. Kūriniai turi rimuotis bei atitikti minėtų sintaksių reikalavimus – jie turi būti kompiliuojami be klaidų. Sukurtas eiles dalyviai gali siųsti iki birželio 30 d. el. paštu art@SourceCodePoetry.com. Konkurso nugalėtojus išrinks ir apdovanos komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius