Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ką pirkome rugsėjį? Perkamiausių knygų šimtukas“

Prabėgus vasarai, daugelis vėl kibo į mokslus, studijas bei darbus. Neperskaityti atostogų romanai atidedami į šalį, iš apdulkėjusių lentynų išsitraukiame vadovėlius, o kai kas ir perkamiausią knygą – „Kelių eismo taisyklės“.
Knygos
Knygos / 123rf.com

100knygu.lt pristato rugsėjo mėnesio populiariausias ir labiausiai perkamas knygas. Tad kaip atėjęs ruduo pakeitė pirkėjų įpročius?

 Iš antros vietos į pirmą pakilo George R. R. Martin knyga „Sostų žaidimas. Ciklo „Ledo ir ugnies giesmė“ I dalis. „Amerikietiškuoju Tolkienu“ vadinamu autoriaus knyga sužavėjo skaitytojus fantasy stiliaus istorija, kurioje susipina  mitologinis bei religinis pasauliai.

Antroje vietoje netikėtai atsidūrė garsiosios Š. Brontės sesers A.  Brontės knyga „Agnesė Grėj“. 

Dokumentinio žanro bruožo turinti knyga, pagrįsta realia autorės guvernantės darbo patirtimi.

Knygoje A. Bronte vaizduoja Viktorijos laikų socialinių klasių skirtumus, moters padėtį visuomenėje bei atskleidė vienišą, nesaugų ir neįvertintą guvernantės gyvenimo vaizdą. Tačiaų tų laikų kritikų teigimu, knyga ir pervertinta ir apibūdino ją kaip brutualią ir vulgarią.

Knygų pardavėjai pastebėjo, jog nuo pavasario dėmesys knygoms, dvelkenčioms Prancūzija, vis didėja.

Tad nenuostabu, jog trečioji pozicija rugsėjo mėnesį ir vėl atiteko Laurent Gounelle knygai „Dievas visada keliauja incognito“, kurią išleido Alma Littera. Laimė slypi paprastume, taip teigia viena budizmo knygelė. Priminti šią tiesą savo skaitytojams ir į daug ką pažvelgti kitaip, siekė ir knygos autorius. Atrodo jam pavyko.

Iš sešioliktos pozicijos į ketvirtąją šoktelėjo rusų rašytojo Dmitry Glukhovsky knyga „Metro 2033“. Pagal kurią yra sukurtas net kompiuterinis žaidimas.

Ši, įtaigiai aprašytu pasauliu, nuotykių ir pavojų kupina knyga, ypač turėtų sudominti trilerių mėgėjus.

Iš keturiasdešimt ketvirtos vietos į penktąją šokteli ir didžiausiu šimtuko šuoliu tampa Santos Montefiori knyga „Po Italijos saule”.

Skaitytojus sužavėjusi ir ankstesniu savo romanu „Sodininkas iš Prancūzijos“, šimtuke užimantis keturioliktą vietą.

Nepastebėta neliko ir trečioji, trisdešimtoje pocizijoje esanti, autorės knyga „Dvasių medis“ Sugebėjimas meistriškai papasakoti meilės istoriją, jautrus ir skausmingas siužetas, puikiai atskleisti veikėjų portretai – tik dalis priežasčių, kodėl autorės romanai bestseleriais tapo ne tik Europoje, bet ir Lietuvoje.

Už penketuko ribų, šimtuke, vis dar lieka A. Čekuolio, K. Sabaliauskaitės „Silva Rerum“ abi dalys, T. Gerritsen knygos. Taip pat ir vėl Nobelio literatūros premijos nelaimėjusio H. Murakami knyga „Ką aš kalbu, kai kalbu apie bėgimą“, detektyvų mėgėjam puikiai žinomo J. Ch. Grange „Sielų miškas“ bei V. Grainytės knyga „Pekino dienoraščiai“, pretenduojanti geriausios metų knygos apdovanojimui. 

Kaip matome, į penketuką nepateko nei viena lietuvių autoriaus knyga, tačiau iš jo ir neiškrito. Tikėkimės, jog atėjęs spalis pateiks dar didesnių staigmenų knygų rinkoje.

Paregnė Sandra iš asskaitau.blogspot.com/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius