Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip įveikti potrauminį stresą: amerikiečių profesoriaus knyga padėjo milijonams žmonių visame pasaulyje

Potrauminis stresas – viena sudėtingiausiai įveikiamų psichologinių problemų, atnešanti skaudžias pasekmes ne tik nuo jo kenčiantiems žmonėms, bet ir jų artimiesiems bei visuomenei. Psichiatrijos profesoriaus Besselio Van Der Kolko meistriškai parašyta ir leidyklos „Liūtai ne avys“ lietuviškai išleista knyga „Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto ir sielos traumas“ daugybei žmonių visame pasaulyje parodė kaip galima sėkmingai kovoti su šia neganda.
Besselis Van Der Kolkas „Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto ir sielos traumas“
Besselis Van Der Kolkas „Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto ir sielos traumas“ / Knygos viršelis

Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.

Naujoviški gydymo būdai

Traumos, sukeliančios ilgalaikį poveikį žmogaus psichikai gali būti pačios įvairiausios: automobilio avarija, užpuolimas gatvėje, karo pavojai, smurtas artimoje aplinkoje, patyčios, tvirkinimas ir daugybė kitų.

Traumų srityje besispecializuojantis knygos autorius pasitelkia naujausius mokslinius pasiekimus ir parodo skaitytojams, kaip trauma tikrąja žodžio prasme pakeičia ir kūną, ir smegenis.

Kaip ji pablogina traumuotų žmonių gebėjimą justi malonumą, domėtis įvairia veikla, kontroliuoti save ir pasitikėti savimi ir kitais. Kartu autorius tyrinėja naujoviškus gydymo būdus – nuo nervinio grįžtamojo ryšio ir meditacijos iki sporto, dramos ir jogos. Tai atveria naujas pasveikimo galimybes.

Lengvai suprantama ne tik specialistams

Šis „New York Times“ bestseleriu Nr. 1 tapęs B.Van Der Kolko darbas yra vienas tų, kurie svariai prisidėjo prie dabar jau plačiai pripažįstamos nuomonės, kad psichologinė trauma yra svarbi problema, sukelianti rimtų neigiamų pasekmių ne tik individui, bet ir visuomenei.

Dėl to ši knyga yra labai svarbi ir naudinga visiems psichikos sveikatos specialistams.

Svarbu ir tai, kad knyga yra kupina išminties, žmogiškumo, užuojautos, įvairių pavyzdžių, surinktų iš klinikinės praktikos. Todėl ji yra lengvai suprantama ne tik specialistams, bet ir žmonėms išgyvenusiems traumas, jų mylimiesiems. Visiems, ieškantiems klinikinių, socialinių ar politinių sprendimų, kaip išsivaduoti iš uždaro traumų ir smurto rato mūsų visuomenėje.

Vaikystėje patirto smurto pasekmės – vienos aktualiausių

Knygoje kalbama ir apie dabar mūsų visuomenėje ypač aktualius vaikystėje patirtus nepalankius prieraišumo modelius, smurtą prieš vaikus, įsisenėjusio bei ilgalaikio smurto problemas. Ir apie tai, kaip tas problemas efektyviai įveikti.

Dėl savo aktualumo ir novatoriškumo bestseleriu tapusi knyga padėjo išsivaduoti iš potrauminio streso spąstų milijonams žmonių visame pasaulyje.

„Didžiulio nuoširdumo pripildytas šedevras“

„Kūnas mena viską – jaudinanti, suprantamai parašyta knyga, papildyta nepaprastai įdomiomis tikromis istorijomis“, – teigia Normanas Doidge, knygos „Save keičiančios smegenys“ autorius.

„Tai – nepaprastai išsamių žinių ir didžiulio nuoširdumo pripildytas šedevras, viena iš protingiausių ir naudingiausių mano skaitytų knygų apie traumas. Van der Kolkas pateikia puikią sintezę, sudarytą iš klinikinių atvejų, neuromokslo žinių, paveikių priemonių ir rūpestingo žmogiškumo, pasiūlydamas daugybei nuo traumų kenčiančių žmonių visiškai naują jų gydymo lygmenį“, – apibendrina Jackas Kornfiedas, knygos „A Path with Heart“ autorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius