Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno viešojoje bibliotekoje įvyks susitikimas su poetu Alfonsu Andriuškevičiumi

Lapkričio 17 d., ketvirtadienį, 17.30 val. Kauno apskrities viešosios bibliotekos Skaitytojų klubas (Radastų g. 2, 406 kamb.) kviečia į susitikimą su poetu, eseistu, dailėtyrininku, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Alfonsu Andriuškevičiumi ir jo knygos „Vėlyvieji tekstai“ pristatymą.
Alfonsas Andriuškevičius
Alfonsas Andriuškevičius / Zenono Baltrušio nuotr.

„A.Andriuškevičiaus eseistika ir poezija turi dvilypį poveikį – tie kūriniai ir persmelkia, ir yra šifruojami intelektu. Toks unikalumas lemia šio autoriaus prozos ir poezijos skaitymo malonumą...“, – sako Giedra Radvilavičiūtė.

2010 metais išleista vienuolikta autoriaus knyga – „Vėlyvieji tekstai“ – pateko į metų geriausių knygų penketuką. Joje sudėti naujausi autoriaus eilėraščiai, esė bei Rytų poezijos vertimai.

Šį rudenį vykusiame tarptautiniame literatūros festivalyje „Poetinis Druskininkų ruduo“ Alfonsui Andriuškevičiui už knygą „Vėlyvieji tekstai“ atiteko pagrindinis prizas – Jotvingių premija.

2007 metais Alfonsas Andriuškevičius buvo apdovanotas Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija už įtaigią meno kritiką ir kūrybingą lietuvių dailėtyros diskurso formavimą.

Ankstesnės A. Andriuškevičiaus knygos: „Grožis ir menas lietuvių estetikoje 1918–1940“, „33 eilėraščiai“, „Lietuvių dailė: 1975–1995“, „66 eilėraščiai“, „72 lietuvių dailininkai – apie dailę“ (sudarytojas), „Eilėraščiai“, „Rašymas dūmais“, „(prieš)paskutiniai eilėraščiai“, „Lietuvių dailė: 1996–2005“, „10 anglakalbių poetų“ (vertimai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius