Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausios pasaulio bibliotekų taisyklės

Esame įpratę, kad lankantis bibliotekose stengiamės garsiai nekalbėti, elgtis kuo tyliau, išjungti mobiliųjų telefonų garsus ir taip neblaškyti susirinkusiųjų. Tačiau egzistuoja draudimų bibliotekose, kurie yra sunkiai suprantami.
Knygos.
Knygos. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Knygų konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Pavyzdžiui, prie įėjimo į Niujorke esančią „Yonkers“ biblioteką kabo užrašas, įspėjantis, kad į biblioteką draudžiama įsinešti balionus, rašo mentalfloss.com.

Arkanzaso valstijoje (JAV) negalima dėvėti prasegtų drabužių, visi užtrauktukai turi būti užsegti. Taip bibliotekų darbuotojai neva kovoja su nepadorumu.

Įdomios bibliotekų tasyklės neaplenkė ir Europos. Gruzijoje draudžiama graužti ausines, kurios yra prie bibliotekose pastatytų kompiuterių. Bibliotekos Gruzijoje grasina, kad jei lankytojai nenustos graužti ausinių laidų, nuo kompiuterių jos bus atjungtos.

Sietlo viešosios bibliotekos tualeto kambariuose draudžiama maudytis. Taip pat negalima persirenginėti ar skalbti drabužių.

Jei planuojate, kad savo verslo reikalus galėsite tvarkyti ramiai sėdėdami bibliotekoje – klystate. Ohajo valtijoje draudžiama bibliotekose vykdyti bet kokią veiklą, susijusią su verslo reikalais.

Kai kur yra apsidrausta ir nuo vandalų. Masačusetso įstatymuose numatyta, kad už bibliotekos turto niokojimą gresia nemenka bauda – 1000 JAV dolerių (daugiau nei 2,5 tūkst. litų) bauda arba iki 2 metų įkalinimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius