Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje eksponuojami išsiuvinėti vokiečių poetės eilėraščiai

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre atidaryta menininkės iš Vokietijos eilėraščių paroda „Gintare“. Eilės pristatomos netradiciškai – išsiuvinėtos drobėje.
Skaitoma poezija
Skaitoma poezija / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

Mėnesį pagal menininkų mainų programą uostamiestyje viešėjusi poetė iš Vokietijos sako, kad tai jos pirmoji pažintis su Klaipėda. Miestą ir jo apylinkes menininkė sako žiūrinėjusi savarankiškai, pasiėmusi tik žemėlapį, kelionių gidą ir fotoaparatą. Eilėraščiai, pasak jos, yra lyg čia patirtų įspūdžių nėriniai.

„Visi eilėraščiai parašyti čia – Klaipėdoje. Jie atspindi mano įspūdžius nuo kelionės keltu iš Vokietijos iki pasivaikščiojimų po miestą. Vienas eilėraštis kalba apie mano jausmus mylimajam, kuris liko Vokietijoje. Ir aš pagalvojau, kad visi mano eilėraščiuose atsispindintys patyrimai yra lyg inkliuzai gintaro gabaliukuose“, – sako poetė Ines Carola Baumgartl.

Eilėraščiai paprasta siuvimo mašina išsiuvinėti ant drobės skiaučių. Jos poetei asocijuojasi su kaklaskarėmis, kuriomis moterys modavo išplaukiantiems laivams. Įgyvendinti sumanymą poetei padėjo iš Berlyno atvykusi kolegė, kuri šią techniką sako naudojanti beveik 30 metų.

„Pirmą kartą tokį siuvinėjimą pamačiau prie Juodosios jūros, turguje. Ten tiesiog sėdėjo vyras ir laisvai siuvinėjo siuvimo mašina“, – prisimena  tekstilininkė Rita Zepf.

Vienas iš eksponuojamų tekstų yra lietuvių kalba. Tai liaudies daina, kurią menininkė pamatė ant skulptūros Skulptūrų parke. Ji tekstą ne tik perrašė, bet ir išsiklausinėjusi, ką jis reiškia, išvertė į vokiečių kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius