Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knyga apie Josefą Mengele pristatyta prestižiniam Prancūzijos literatūros apdovanojimui

Prancūzijos garbingiausiam literatūros apdovanojimui – Goncourt'ų (Gonkūrų) premijai – pristatytas romanas, pasakojantis apie „Mirties angelu“ vadinto nacių karo nusikaltėlio Josefo Mengele gyvenimą po Holokausto.
Josefo Mengele dienoraščiai
Josefo Mengele dienoraščiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žurnalisto Olivierio Guezo knyga „Josefo Mengele dingimas“ (The Disappearance of Josef Mengele) yra viena iš aštuonių dėl šios premijos besivaržančių literatūrinių kūrinių.

Jame pasakojama apie nacių elitinio korpuso SS gydytoją, kuris vykdė nežmoniškus medicinos bandymus su kaliniais Aušvico mirties stovykloje, tačiau išvengė suėmimo ir gyvendamas Argentinoje šeštajame dešimtmetyje net sugebėjo gauti Vakarų Vokietijos pasą savo tikrąja pavarde.

Su šiuo pasu jis vykdavo atostogauti į Europą ir net lankėsi savo gimtajame mieste Giuncburge.

Nepaisant Vokietijos pareigūnų ir Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ pareigūnų pastangų, J.Mengele išgyveno laisvėje iki savo mirties 1979 metais. Jis mirė būdamas 67 metų San Paule, Brazilijoje.

Tarp favoritų šiai premijai laimėti minima prancūzų rašytojos Alice Zeniter knyga „Menas pralošti“ (The Art of Losing), pasakojanti apie alžyriečių „harkų“ šeimą, kuri palaikė prancūzus per devynerius metus trukusią Alžyro kruviną kovą už nepriklausomybę, pasibaigusią 1962 metais.

31 metų A.Zeniter už savo romaną jau gavo tris svarbius apdovanojimus, vienas kurių buvo Prancūzijos dienraščio „Le Monde“ literatūrinis prizas.

Goncourt'ų premijos laureatas bus paskelbtas lapkričio 6 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius