Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knyga apie skraidantį berniuką Barnabį moko: nesigėdyk būti toks, koks esi

John Boyne. Baisus dalykas, nutikęs Barnabiui Broketui. Iš anglų kalbos vertė Violeta Palčinskaitė. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 311 p. Iliustracijų autorius Oliver Teffers.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Johnas Boyne – garsus airių rašytojas, aštuonių knygų suaugusiems ir keturių vaikams autorius. Jo knygos išverstos į 46 kalbas.

Barnabis – paprastas aštuonerių metų berniukas, augantis pačioje paprasčiausioje šeimoje su broliu ir seserimi. Jis geras ir labai paklusnus. Tik viena bėda – Barnabis… skraido. Tai labai nepatogu, net į mokyklą tenka eiti su smėlio pripilta kuprine, kad nepakiltų nuo žemės. Ir tai labai nepatinka jo tėvams, kurie labiausiai pasaulyje bijo išsiskirti iš kitų. O vieną dieną nutinka baisus dalykas… Kaip tik tada prasideda Barnabio, skraidančio berniuko, kelionė aplink pasaulį. Jis sutinka daug keistų žmonių, susiranda naujų draugų, kurie, kaip ir jis, yra truputį kitokie. Jie Barnabį išmoko įvairiausių dalykų. Svarbiausia pamoka – nereikia bijoti ir gėdytis būti tokiam, koks esi, nesvarbu, kad esi kitoks. 

„Skaičiau, verčiau, verkiau... ir juokiausi. Vos užvertusi paskutinį puslapį, pradėjau ilgėtis Barnabio. Norėčiau, kad šią knygą paskaitytų ne tik vaikai, bet ir jų tėveliai. Tam, kad pakėlę galvas nuo pilkos kasdienybės, kitaip pažvelgtų ne tik į savo vaikus, bet ir į džiugią mus supančio pasaulio įvairovę. Dabar, kai man liūdna ar nuobodu, pakėlusi akis ieškau to mažo berniuko, pro stoglangį kylančio į žvaigždėtą nakties dangų – jo laukia nauji draugai, neįtikėtini nuotykiai ir dar nematyti kraštai. Jis tarsi sako man – juk viskas dar prieš akis!“ 
Violeta Palčinskaitė, knygos vertėja 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius