Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygą pristatęs Algimantas Čekuolis: mano laikas baigiasi, o tokie dalykai lieka

Po daug metų, kai Algimantas Čekuolis sveikindavosi su LRT žiūrovais ir rašydavo dokumentinės prozos knygas, dienos šviesą išvydo jo grožinės literatūros kūrinys. Ovacijomis sutiktas, LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus pavadintas žurnalistikos legenda, A.Čekuolis sakė, kad jo laikas jau baigiasi, o tokie dalykai, kaip nauja jo knyga, išlieka. Autorius taip pat atskleidė, kad neketina sustoti ir žada ateityje skaitytojams pristatyti dar bent dvi knygas.
Algimantas Čekuolis
Algimanto Čekuolio knygos „Teisuolių vakarienė“ pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Algimantas Čekuolis. Tuo pasakyta labai daug“, – knygos „Teisuolių vakarienės“ autorių pristatė A.Siaurusevičius.

Į knygos, kurią išleido leidykla „Alma littera“, pristatymą susirinkusieji A.Čekuolį pasitiko ovacijomis.

LRT generalinis direktorius priminė, kad A.Čekuolis po kelių dešimtmečių pertraukos nuo dokumentinės prozos grįžo prie grožinės literatūros.

„Mano karta tai dar prisimena“, – sakė A.Siaurusevičius.

Kodėl A.Čekuolis paraštėje paliko dokumentinio žanro knygas?

„Ar kas nors prisimena, apie ką aš kalbėjau laidose, apie ką rašiau? Niekas neatsimena. Mano laikas pasibaigs, o tokie dalykai lieka“, – iškėlęs naująją knygą sakė rašytojas.

Knygoje „Teisuolių vakarienė“ yra pasakojamos keturios apysakos apie realius įvykius. Jose – ne ką mažiau paties A.Čekuolio biografijos faktų, tik viskas padailinta, pakeisti veikėjų vardai.

Autorius atskleidė, kad šia knyga neketina baigti savo rašytojo karjeros. Priešingai, tai naujas jo kūrybos etapas.

„Viskas kaip su meile. Pamatai dailią panelę, norisi riesti ūsą, bet reikia viską išlaikyti paslaptyje. Šiuo metu aš rašau knygą, kuri į spaustuvę bus atiduota šių metų spalį, o pasirodys 2019 metais. Tuo pačiu į šalį dedu atskirus gabaliukus kitai knygai, kuris išeis 2020 metais“, – pasakojo A.Čekuolis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algimanto Čekuolio knygos „Teisuolių vakarienė“ pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algimanto Čekuolio knygos „Teisuolių vakarienė“ pristatymas

„Kodėl to reikia? To reikia man. Jums giliai nusispjaut, man – ne. Tai mane priverčia gyventi, į viską kabintis“, – atvirai apie rašymą kalbėjo rašytojas.

Pasak jo, jis nesigaili dėl nieko, ką per gyvenimą yra parašęs, o jei gailėtųsi, tai būtų atvykęs ne į savo knygos pristatymą, o sėdėtų namuose ir rašytų.

Susirinkusiems jis dar kartą pakartojo anksčiau sakytą savo mintį, kad geriausia kūryba yra gyvenimas ir kam išgalvoti knygų siužetines linijas, jei viską kuo puikiausiai sukuria gyvenimas – tereikia akylai stebėti ir viską užsirašinėti.

„Man reikia trijų dalykų, kad parašyčiau apysaką – antraštės, pirmo ir paskutinio sakinio. Mano laikas senka, o šratinukas popieriaus lape bėgioja vis greičiau“, – šypsojosi knygos „Teisuolių vakarienė“ autorius.

Atsisveikindamas su savo gerbėjais, A.Čekuolis pasidžiaugė ir prisipažino, kad niekada negalvojo, kad tiek daug jaunimo gali susirinkti į tokį renginį kaip Vilniaus knygų mugė.

„Jūs tik pažiūrėkite!“, – ranka mosavo autorius.

„Man viskas bus gerai“, – pridūrė jis.

VIDEO: Vilniaus knygų mugė 2018: svarbiausi faktai, užsienio svečiai, rekomenduojamos knygos ir renginiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius