Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knyga „Storytelling“: kodėl jūsų vertingiausia valiuta visai ne pinigai

„Storytelling: istorijų pasakojimo meistrystė“ – naujausia leidyklos „Tyto alba“ (iš anglų kalbos vertė Rūta Montvilienė) išleista knyga, ieškantiems patarimų apie viešąjį kalbėjimą ir rakto į auditorijos širdis. Tai, ko gero, viena vertingiausių pastarojo meto knygų šia tema, atskleidžianti, kodėl brangiausia jūsų valiuta šiandien ir rytoj nėra pinigai – tai sugebėjimas papasakoti istoriją taip, kad ji paveiktų, sukrėstų, sujaudintų klausytoją(-us).
Knyga „Storytelling“
Knyga „Storytelling“ / Knygos viršelis
Temos: 3 Tyto alba TEDx Knygos

Knygos autorius – Carmine'as Gallas – buvęs CNN ir CBS korespondentas, komunikacijos guru, dirbęs su „Intel“, „Hewlett-Packard“, „Coca-Cola“, „Pfizer“ ir kitų žymių pasaulio kompanijų vadovais. Kaip jau sufleruoja pavadinimas, knyga orientuota į pasakojimas istorijas. Pagrindinė jos nešama mintis ta, kad šiandien ne pinigai yra svarbiausia jūsų valiuta, o mokėjimas meistriškai pasakoti istorijas. Tai išmokti pravers ne tik rašantiems tekstus, kuriantiems socialinių tinklų turinį, sakantiems viešąsias kalbas, bet ir bet kuriam žmogui – kasdien bendraujant net prie kavos puodelio. Juk ir tokioje aplinkoje dalijatės savo idėjomis, kurios, norite, kad būtų priimtos.

Pirmiausiai knygą malonu skaityti todėl, kad ji negaišina laiko, o duoda tikrai gausybę koncentruotos informacijos, išdėstytos nenuobodžiai (puslapiai, rodos, vienas po kito verčiasi visiškai nepastebimai), turtinga kalba, o svarbiausia – kokybiškai išversta į lietuvių kalbą.

Knygoje, bandant išmokyti įtaigiai pasakoti istorijas, remiamasi visam pasauliui žinomų žmonių patirtimis ir pavyzdžiais. Tarp jų – Richardas Bransonas, Oprah Winfrey, Tony Robbinsas, Steve'as Jobsas, Elonas Muskas ir kiti. Ne tik atskleidžiama paslaptis, kodėl jų pasakojamos istorijos sulaukė sėkmės, kas šiuos kalbėtojus vienija, kuo kiekvienas jų unikalus, bet ir nukeliama į vietas, kai buvo naudojamos netikėtos vizualinės priemonės, pavyzdžiui, nustebsite, kaip prakaituota kojinė gali pasitarnauti pristatant naują vyną ar uodai – kalbant apie maliariją. Keliaujant per šiuos pasakotojus pristatomi įvairių tipų kalbėtojai – vieni jų kalbantys paprastai, kiti motyvatoriai, dar kiti – sukeliantys didelius pokyčius, tačiau visi jie – su savo unikalia gyvenimiška istorija, padedančia jiems konstruoti stiprius pasakojimus. Įtaigūs oratoriai nevengia sunkiųjų savo istorijos dalių – jie sąmoningai priima kiekvieną etapą ir laiko jį galimybe keistis, augti ir užmegzti stiprų ryšį su savo klausytojais.

Knygoje nemažai papasakojama apie pristatomus kalbėtojus, tarsi leidžiant skaitytojui iš labai arti juos pažinti, pasijusti artimais bičiuliais, susitapatinti su jų istorijomis ir patikėti, kad „jei galėjo jie, tai galiu ir aš“.

Knygoje yra nuorodų į populiariausias TED kalbas, kurias galite susirasti ir atlikti namų darbus, jau perskaitę ar vis dar skaitydami knygą – išklausyti jų ir pasimokyti iš geriausių oratorių. Knygoje meistriškai įpinta nemažai praktinių patarimų, tarp jų – kaip konstruoti pasakojimą, kaip įveikti ar sumažinti kalbėjimo baimę ir pan.

Na, ir knygos pabaigoje laukia trumpas „egzaminas“ apie tai, ką išmokote. Pirmiausia galėsite pasikartoti istorijų pasakotojo paslaptis, o tuomet peržvelgti pasakotojo kontrolinį sąrašą. Tai – klausimynas, padėsiantis geriau įsisavinti tai, ką perskaitėte, ir kartu pasirengti savo gyvenimo istorijai papasakoti.

Parengta „Profesionalus kalbų rašymas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius