Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos recenzija: Sandra Brown: trilerių meistrė vėl duoda tai, ko iš jos tikimasi

Detektyvų mėgėjams, be abejo, puikiai žinomas vardas – Sandra Brown. Dar vienoje leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje ši autorė, nors išlaiko sau būdingą pasakojimo stilių, pateikia kiek kitokią istoriją – su kiek žiauresniais epizodais ir bandymais įsijausti, kaip pasaulį mato ir bendrauja kurčias žmogus.
Pavadinimas
Pavadinimas

Galima nemėgti trilerių, vadinant juos lengvu, didesnės vertės neturinčiu skaitalu, tačiau yra autorių, kurie šiame žanre jau seniai užsitarnavo meistrų vardą. Lygiai kaip ir visuomet atsiranda skaitytojų, kuriems tokia literatūra prie širdies.

Sandra Brown neabejotinai yra viena iš tų autorių, kuri šiame žanre jau seniai pripažinta kaip viena žymiausių rašytojų, Lietuvoje ji irgi yra itin mėgiama. Tad ir nauja jos knyga „Be žodžių“, be jokios abejonės, ir vėl suras didžiulį ratą gerbėjų.

Sandra Brown, matyt, unikali tuo, kad savo trileriuose sugeba suderinti įtampą, paslaptį, detektyvinę liniją ir meilės istorijas bei atvirai erotines scenas – dėl pastarųjų buvimo turbūt nereikėtų net stebėtis, nes be trilerių rašymo ji taip pat yra parašiusi ir ne vieną meilės romaną.

Naujoji knyga vėl išlaiko šiuos autorei būdingus bruožus. Įtampa neatslūgsta iki pat pabaigos, net ir pačiame finale atsiskleidžia netikėti faktai, žinoma, neapsieinama be romantiškos istorijos ir detalių meilės scenų aprašymų. Kas skiria šią knygą nuo kitų Sandros Brown romanų – tai, kad čia yra kiek daugiau žiaurių scenų, pati istorija kiek lyriškesnė, o ir romantiškoji linija subtilesnė. Be to, autorė šioje knygoje pabandė perteikti, kaip bendrauja kurčias žmogus, – tiesa, nors ir reikėtų pagirti autorę už bandymus atrasti štai tokį novatorišką trilerio bruožą, akivaizdu, kad gilumos šiam perteikimui trūko. Tačiau kažin, ar trileryje to turėtume tikėtis.

Romano fabula tokia: tyloje užsisklendusi Ana Korbet su penkiamečiu sūneliu ir uošviu gyvena nedideliame ūkyje. Jaunos moters vyras miręs, o du jo netikri broliai uždaryti į kalėjimą už žmogžudystę. Darbui ūkyje reikia pagalbininko ir uošvis nusisamdo bastūną Džeką Sojerį. Ir ne vien todėl. Jį pasiekė žinia, kad iš kalėjimo pabėgo mirusio Anos vyro įbrolis Karlas, kuris artėja prie Korbetų namų. Karlas trokšta atkeršyti patėviui, juk šis jį kaltina dar viena žmogžudyste, kurios Karlas dievagojasi nepadaręs. Pavojuje atsiduria ir Anos gyvybė. Džekas nori apginti moterį ir jos sūnų, tačiau jo paties praeitį gaubia paslaptis.

Tiems, kas mėgsta Sandros Brown kūrybą, ši knyga taip pat rekomenduotina, nes jie ras viską, ko laukia iš šios autorės. Na, o tie kurie nori pirmą kartą susipažinti su šios trilerių meistrės kūryba, galbūt reikėtų rekomenduoti „Alibi“ ar „Pavydas“, kurios, bent jau mano manymu, labiau tinkamos pirmai pažinčiai su ja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius