Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – „Maidano dienoraščio“ autorius Andrejus Kurkovas

Šiais metais Vilniaus knygų mugėje leidykla VAGA skaitytojams pristatys aktualios ir išliekamosios vertės knygų, pakvies į susitikimus su išskirtiniais knygų autoriais. Vienas jų – vasario 27 d., šeštadienį, – rašytojas iš Ukrainos Andrejus Kurkovas.
Andrejus Kurkovas
Andrejus Kurkovas

A.Kurkovas – daugiausiai į užsienio kalbas verčiamas šiuolaikinis Ukrainos rašytojas, daugiau nei 20-ies knygų, scenarijų autorius, apie kultūrą ir politiką rašantis žurnalistas, visuomenės veikėjas.

Išskirtinio užsienio spaudos dėmesio susilaukė autoriaus naujausia knyga „Maidano dienoraštis“ (2015, Vaga), tapusi savitu kovų Europoje ir kovų dėl Europos simboliu po Ukrainoje vykusių neramumų. Knyga pradedama pirma Maidano įvykių – proeuropietiško sąjūdžio – diena. Vėliau taikūs protestai virsta antivyriausybiniais, smurtiniais mūšiais.

Autorius istorinius įvykius fiksuoja be distancijos, per asmeninę prizmę: „Kol pačiam žmogui ir jo šaliai nenutinka nieko ypatinga, gyvenimas atrodo begalinis ir stabilus. Iš tikrųjų būklė, kai laikas matuojamas profesinės karjeros įvykiais, namo ar automobilio pirkimu, šeimos šventėmis ir reiškia stabilumą. Tačiau laikas neatrodys begalinis žmogui, gyvenančiam „karštame taške“ – kiekviena išgyventa valanda čia įgyja vertę, kur kas didesnę už ištisas stabiliai nugyventas savaites“, – sako knygų autorius Andrejus Kurkovas.

Leidyklos „Vaga“ nuotr./Knygos viršelis
Leidyklos „Vaga“ nuotr./Knygos viršelis

Knyga „Maidano dienoraštis“ be galo reikšminga ir Lietuvoje: „Labai džiaugiuosi, kad mano dienoraštis – ir dėl atkurtų ilgalaikių draugiškų lietuvių ir ukrainiečių santykių – pateko į jūsų, Lietuvos skaitytojų, rankas. Džiaugiuosi, kad nuoširdžiai domitės Ukrainos likimu. Ukrainos likimas – tai daugiau nei vienos tautos ar šalies likimas. Ukrainos įvykiai lemia Rytų Europos ir Europos vienybės likimą. Kartais atrodo, kad Lietuva tą supranta geriau nei Briuselis“, – kalba Andrejus Kurkovas.

Dienraščio „Financial Times“ žurnalistas Johnas Thornhillis, žavėdamasis Andrejaus Kurkovo talentu suausti nepaprastus, įsimintinus istorinius įvykius ir paprastą kasdienį gyvenimą, teigia: „Drauge su autoriumi išgyvename Maidano revoliuciją, prezidento Viktoro Janukovyčiaus nušalinimą, Krymo aneksiją, matėme, kokia Ukrainos istorija žmogiška ir gyva.“

Susitikimas su autoriumi Andrejumi Kurkovu vyks vasario 27 d., šeštadienį, 18 val., Forume-LRT studijoje. Pokalbį moderuos Audrius Siaurusevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius