Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje pristatoma pirmoji Lietuvoje filosofinė knyga apie vaizduotę

Šių metų knygų mugėje Vilniaus universitetas pasiūlys intelektualinę naujieną – pirmąjį Lietuvoje filosofinį veikalą apie vaizduotę. Dėstytojo ir rašytojo Kristupo Saboliaus veikalas „Įnirtingas miegas“ diskutuoja tiek su klasikiniais mąstytojais, tiek su šiuolaikiniais autoriais, pateikdamas originalią viziją retai teoriniuose svarstymuose nagrinėjama tema.
Filosofas Kristupas Sabolius
Filosofas Kristupas Sabolius / Monikos Baltrušaitytės nuotr.

„Įnirtingą miegą“ pradėjau rašyti prieš daugiau nei dešimt metų. Knyga gimė iš noro suprasti vaizduotę – pačią įdomiausią mums suteiktą galią. Pasaulyje, kuriame vaizdai seniai reiškia kur kas daugiau nei žodžiai, ši tema man atrodo svarbi kaip niekada“, – savo mokslinę monografiją pristato pats autorius.

Knygoje gausu teorinės intrigos ir įvairialypės medžiagos – pasitelkiami pavyzdžiai ne tik iš filosofijos, bet ir meno, literatūros, kino, psichologijos ar medicinos. Knygos pavadinimas nurodo į garsųjį Naomo Chomskio sakinį „Bespalvės žalios idėjos įnirtingai miega“, kurį interpretuodamas Sabolius iš naujo kelia klausimą apie paradoksą, atskleidžiantį persipynimą tarp tikrovės ir iliuzijos.

Kaip pažymi profesorius Arvydas Šliogeris, „didžiulė erudicija leidžia į šį klausimą pažvelgti tikrai visapusiškai. Sabolius sugeba į vientisą audinį labai subtiliai sujungti savo paties originalius teorinius apmąstymus su kitų autorių darbų analize, kritika ir polemika, kuri visada korektiška, pagrįsta ir produktyvi, t.y. pasiūlanti kartais netikėtą, bet svarią ir įdomią intuiciją“.

Už šį bei kitus reikšmingus mokslinius darbus Kristupas Sabolius 2012 m. buvo apdovanotas VU rektoriaus premija.

Knygos pristatymas Vilniaus knygų mugėje – vasario 23 d., šeštadienį, 15 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius