Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų mugėje – susitikimai su mylimiausiais vaikų autoriais

Šį ketvirtadienį prasidėsiančioje Vilniaus knygų mugėje vaikai turės puikią progą iš arti pamatyti savo mėgiamų knygų autorius ir dailininkus. Violeta Palčinskaitė, Kęstutis Kasparavičius, Sigutė Ach – tai tik dalis vaikų herojų, kurie mugės metu dalins autografus ir bendraus su jaunaisiais skaitytojais.
Vilniaus knygų mugė
Vilniaus knygų mugė / Luko Balandžio nuotr.

Labiausiai vaikų medžiojamų autorių sąrašo viršuje neabejotinai atsidurtų dailininkas Kęstutis Kasparavičius. Jis kartais vadinamas žymiausiu šiuolaikiniu Lietuvos kūrėju vaikams. Dailininko sąskaitoje 60 iliustruotų kitų autorių knygų, virš 10 paties parašytų ir iliustruotų knygų vaikams, dvi nominacijos prestižinei H. Ch. Anderseno premijai, nominacija Astridos Lindgren premijai (laureato paskelbimas vyks š. m. kovo 25 d. Bolonijoje), vieta tarp geriausių pasaulio kūrėjų vaikams – IBBY Garbės sąraše – ir daugybė kitų apdovanojimų Lietuvoje bei užsienyje.

Mažųjų meilę K. Kasparavičius užsitarnavo ne tik knygomis, bet ir šiltu bendravimu su vaikais. Jis yra vienas iš nedaugelio kūrėjų, itin daug dėmesio skiriančių tiesioginiam bendravimui su mažaisiais skaitytojais renginių metu. Knygų mugės metu dailininką kasdien bus galima rasti studijoje „Tu gali sukurti knygą“, paskui K. Kasparavičius autografus dalins leidyklos „Nieko rimto“ stende. Tarp kitų dailininko knygų bus galima rasti ir Knygos meno konkurse „Vilnius 2013“ premija apdovanotą „Povandeninę istoriją“, naujomis iliustracijomis puoštus „Pinokio nuotykius“ ir kitas knygas.

Ne ką mažiau vaikų ir suaugusiųjų mylima yra ir poetė Violeta Palčinskaitė, su kurios kūriniais spėjo užaugti kelios kartos. Poetė ne veltui taip mėgiama – jos eilės iš tiesų kalba skaitytojui, eilėraščiai pilni tikėjimo gėriu ir grožiu. V. Palčinskaitės kūryba džiugina vaikus, o suaugusiesiems sužadina šilčiausius prisiminimus.

Knygų mugės metu net ir patys mažiausieji turės progą mylimą poetę pamatyti iš arti. Šeštadienį, 12 val., LRT rašytojų kampe V. Palčinskaitė pristatys jubiliejui skirtą geriausių eilėraščių rinktinę „Vaikų kambarys“, kurią iliustravo dailininkė Sigutė Ach.

Dailininkė labai nudžiugo, V. Palčinskaitei pasiūlius iliustruoti jos knygą. „V. Palčinskaitė – tai Lietuvos legenda. Tu negali palyginti, į ką ji panaši“, – sako Sigutė Ach. Dailininkė pasakojo, jog pasirinko ne puošti knygos puslapius detalėmis, o daryti atskirus piešinius kiekvienam eilėraščiui.

Abi menininkes renginio metu kalbins Ignas Krupavičius, o kiek vėliau V. Palčinskaitę ir Sigutę Ach mugės lankytojai galės aplankyti leidyklos „Nieko rimto“ stende, kur jos bendraus su skaitytojais ir dalins autografus.

Pristatys naujienų

Pirmąją knygų mugės dieną, ketvirtadienį, mažų ir didelių gamtos draugų lauks susitikimas su gamtininku, aplinkosaugininku, radijo laidų vedėju, fotografu ir knygų vaikams autoriumi Selemonu Paltanavičiumi. Jis yra turbūt labiausiai gamtą jaučiantis rašytojas vaikams, kurio pasakojimas – lengvas ir skaidrus, o knygos faktų tikslumu nenusileidžia žinynams.

Knygų mugėje autorius pristatys naują knygos „Labas, kaip gyveni?“ leidimą. Joje – 14 laiškų iš girios, puikiu stiliumi pateiktos ir vaikams įdomiai papasakotos miško gyvenimo akimirkos. Ketvirtadienį, vasario 20 d., nuo 13 val. leidyklos „Nieko rimto“ stende jis bendraus su skaitytojais.

Nuotykius ir istorijas su mistikos elementais mėgstančius vaikus nudžiugins susitikimas su rašytoja Neringa Vaitkute. Ji 2013 m. Knygų mugėje debiutavo pirmąja fantastinės trilogijos dalimi – nuotykių knyga visai šeimai „Vaivorykščių arkos“. Autorė šių metų knygų mugėje pristatys antrąją trilogijos dalį – knygą „Titnago plunksna“. Joje skaitytojai atras dar niekur neregėtą stebuklingą pasaulį, kuriame stebina iki smulkmenų apgalvotos detalės, su blogiu kovoja skrajūnai, nuotykiautojai ir ieškikai, o atsakymų paieškos atveda į magijos pilnas Neatrastąsias žemes.

Kaip sako pati knygos autorė: „Čia bus visko, ko tik geidžia smalsuoliai ir smalsutės. Nuotykių. Paslapčių. Draugystės ir pavojų. Stebuklingų vietų, kurias tikrai norėsite aplankyti.“ „Titnago plunksną“ leidykla „Nieko rimto“ rekomenduoja skaityti balsu šeimoje, jos nuotykiai bus įdomūs įvairaus amžiaus vaikams. Su skaitytojais N. Vaitkutė susitiks mugės ketvirtadienį, vasario 20 d., ir penktadienį, vasario 21 d., nuo 16 val. Kartu su ja susitikime dalyvaus ir dailininkė L. Eitmantytė-Valužienė.

Šalia lietuvių autorių mažųjų skaitytojų laukia ir susitikimas su svečiu iš užsienio – vienu labiausiai gerbiamų Suomijos rašytojų vaikams ir paaugliams Timo Parvela. Jo knygos  apdovanotos daugybe apdovanojimų ir išverstos į 18 užsienio kalbų, o Lietuvos skaitytojams jis  pažįstamas iš knygos „Elė ir draugai“. Bestseleriu tapusio kūrinio sėkmės priežastimi tiek skaitytojai, tiek literatūros kritikai įvardina du dalykus: humorą ir itin taikliai perteikiamą vaikų pasaulėžiūrą.

Charizmatiškas ir puikiai su jaunąja publika bendraujantis rašytojas su skaitytojais susitiks šeštadienį, vasario 22 d., 12 val. LRT Rašytojų kampe. Kartu su Timo Parvela diskusijoje dalyvaus vaikų knygų autorė ir iliustruotoja Sigutė Ach.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius