-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų personažai Laisvės alėjoje skelbė apie centrinio knygyno jubiliejų

Trečiadienį Laisvės alėjoje kauniečiai sveikinosi su knygų personažais. Tokiu būdu knygynų tinklas „Pegasas“, nusprendė paminėti Kauno centrinio knygyno 60 metų jubiliejų.
Kauno centriniam knygynui 60 metų
Kauno centriniam knygynui 60 metų / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visą dieną knygyno lankytojų laukia malonios staigmenos ir šventinės vaišės. Jubiliejaus proga jame atidaryta archyvinių knygyno ir Laisvės alėjos nuotraukų paroda – „Kauno centrinis knygynas senose fotografijose“. Visą spalio mėnesį savo knygų pristatymus, susitikimus su skaitytojais bei diskusijas rengs garsūs lietuvių rašytojai.

„Knygyno jubiliejaus proga šiais metais vyks „Šiuolaikinių lietuvių autorių dienos“. Tai – projektas, skatinantis skaityti šiuolaikinius lietuvių autorius, dalyvauti susitikimuose su jais bei įvertinti geriausias dabartines lietuviškas knygas. O visą spalio mėnesį savo knygų pristatymus rengs garsūs lietuvių rašytojai ir tik šiame knygyne“, – sakė knygynų tinklo „Pegasas“ vadovė Ligita Šaltienė.

Nuo spalio 7 iki 26 dienos Kauno centrinio knygyno lankytojai turės galimybę susitikti su didžiųjų Lietuvos leidyklų – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Lietuvos rašytojų sąjunga“ – autoriais. Tarp jų – Rūta Vanagaitė, Arvydas Juozaitis, Violeta Palčinskaitė, Alvydas Šlepikas, Daiva Čepauskaitė su Kauno dramos teatro aktoriais, Andrė Pabarčiūtė ir Rimvydas Žižiūnas.

1953-1956 metais statytas, o nuo 1956-ųjų – pirmųjų pirkėjų jau laukęs knygynas iki šiol yra vienas geriausių to meto architektūros stiliaus pavyzdžių. Architektų Algimanto Mikėno ir Marijos Matušakaitės suprojektuotas, o 1980–1983 m. iš vidaus rekonstruotas knygyno pastatas šiandien yra minimas tarp reikšmingiausių Kauno centro objektų.

Pats knygynas unikalus ir tuo, kad jame, po interjero rekonstrukcijos, iki šių dienų išsilaikė devintojo dešimtmečio pradžios dizaino tendencijas Lietuvoje atspindintis interjeras. Be laikotarpį atspindinčių baldų ar medinių lubų konstrukcijų, lankytojai gali įvertinti ir Liucijos Banaitienės 1982 metais sukurtą gobeleną.

Šiemet Kauno miesto savivaldybė išnuomojo knygyno patalpas su sąlyga, kad jose ir toliau bus prekiaujama knygomis. Nuomos konkursą laimėjusi įmonė įsipareigojo išlaikyti šiuo metu knygyne dirbantį personalą bei autentišką interjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius