-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas mėgstantiems skaityti: įvertink perskaitytą knygą – gauk dovanų naują!

Mėgstate skaityti knygas, galbūt jas perskaitę negalite tverti savo kailyje ir ieškote draugo, kuris galėtų išklausyti Jūsų nuomonę apie neseniai rankose turėtą knygą? Tuomet 15min.lt konkursas skirtas kaip tik Jums: įvertink neseniai perskaitytą knygą – atsiųsk recenziją – gauk dovanų naują knygą.
Skaitymas
Skaitymas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ką daryti: kritiškai įvertinkite neseniai skaitytą knygą, kuri būtų išleista per pastaruosius metus. Pageidautina, jog recenzijos skaitytojus trumpai supažindintumėte su knygos turiniu, atskleistumėte knygos teigiamus bei neigiamus bruožus, savo požiūrį galite pagrįsti citatomis. Recenzija turėtų turėti pavadinimą bei vertinimą nuo 1 iki 5 balų. Galbūt norėsite duoti patarimų būsimiems Jūsų pristatomos knygos skaitytojams.

Ko nedaryti: neskirkite per daug dėmesio knygos turinio perpasakojimui, kadangi mums svarbiausia jūsų knygos vertinimas. Taip pat atkreipkite dėmesį, jog didžiosios dalies recenzijos neužimtų citatos. Pasistenkite išsaugoti knygos paslaptį, todėl per daug neišsiplėskite.

Prizai.
Leidykla „Obuolys“ siūlo pasimėgauti Aprilynne Pike knyga „Kerai“. Tai – naujausias literatūros fenomenas, kurį skaito ir giria pati Stephenie Meyer. Milijonai gerbėjų nekantriai laukia „Sparnai” ir „Kerai” ekranizacijos (trečioji dalis „Apžavai” pasaulio knygynuose pasirodys 2011 m. viduryje).

„Kerai“ – tai Aprilynne Pike antrasis serijos apie fėjas romanas, kuriame tęsiama nepaprasta magijos ir intrigų, romantikos ir pavojų kupina istorija. Kaip ir pirmojoje dalyje „Sparnai“, pasakojama apie jauną fėją Lorelę, kuri buvo įdukrinta ir užauginta žmonių.

Knygos ištraukas galite paskaityti čia.

Leidykla „Tyto alba“ Jums dovanoją Elif Shafak knygą „Stambulo pavainikė“. Tai – dešimtoji autorės knyga, kurią vieni Turkijoje garbino, kiti – naikino. Tai ir įtampos kupina istorija, ir tuo pat metu gyvas, spalvomis žaižaruojantis šiuolaikinės Turkijos portretas.

Turkai, armėnai ir amerikiečiai, dvi jaunos merginos, dvi šeimos. Gražuolė intelektualė Armanuš, ieškanti savo šaknų turkų–armėnų istorijoje, ir užsispyrusi keistuolė Asja, nenorinti nieko žinoti apie praeitį, susiduria kaktomuša Stambule. Ar išsipainios suraizgytų likimų kamuolys, nubloškęs Armanuš senelius į Ameriką? Ar paaiškės, kaip tvirtai istorijos lūžiai draugėn susiejo abi merginas? Galiausiai – ar išaiškės Asjos kilmės paslaptis?

Knygos ištraukas galite paskaityti čia.

Leidykla „Obuolys“ Jums dovanoja dalelę klasikos – Honoré de Balzaco knygą „Šagrenės oda“.
Talentingas jaunuolis, kurio kišenėse švilpauja vėjai, vienoje Paryžiaus sendaikčių krautuvėlėje įsigyja galingą talismaną – senovinę laukinio asilo odą – šagrenę, kuri išpildo kiekvieną norą. Tačiau, įspėja šimtametis pirklys, šagrenė trauksis su kiekvienu išpildytu noru. Kai jos nebeliks, savininką ištiks mirtis.

Rafaelis de Valentenas, kuris neturėjo nieko daugiau, tik galybę neįvykdomų norų ir buvo pasiryžęs nusižudyti, numoja ranka į perspėjimą ir pradeda naują svaigų gyvenimą. Ar galėjo jis nujausti,  kad ateis diena, kai jis mėgausis prabanga, geidžiamos moters dėmesiu ir  šlove, bet labai stengsis nieko, netgi nejučia, neužsigeisti?

Knygos ištraukas galite paskaityti čia.

LAIMĖTOJAI!

Labai džiaugiamės, jog knygų skaitytojai toliau intensyviai skaito knygas ir nepatingi jų įvertinti bei rekomenduoti kitiems. Šį kartą už įdomias recenzijas ir kitokį žvilgsnį prizus gauna:

Agnė Ikvildaitė už Orhan Pamuk knygos „Nekaltybės muziejus“ recenziją;

Laura Paulina Šinkūnaitė už J.Neffe knygos „Einšteinas. Biografija“ įvertinimą;

Joana Gvazdovaitė už Martos Hillers knygos „Moteris Berlyne“ recenziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius