-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kunigo A.Toliato literatūrinėje sąskaitoje – 100 tūkst. parduotų knygų: „Populiarumas yra niekai“

Naują knygą Vilniaus knygų mugėje pristatęs kunigas Algirdas Toliatas sutraukė minią gerbėjų. Ir stebėtis tuo nereikia – knygas leidžianti leidykla „Tyto alba“ skaičiuoja, kad visos A.Toliato knygos Lietuvoje yra parduotos daugiau nei 100 tūkst. egzempliorių tiražu. O nauja knyga žymi ir naujus žingsnius, mat ši A.Toliato knyga – „Ramybė tau“ – tarptautinė. Iš pradžių ji buvo parašyta ispanų kalba ir tik vėliau išversta į lietuvių kalbą (vertė Aira Nekrašaitė). Mugėje atskleista, kad A.Toliato mintys jau skamba ir itališkai.
 Algirdo Toliato knygos „Ramybės tau“
Algirdo Toliato knygos „Ramybės tau“ pristatymas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Leidyklos „Tyto alba“ vadovė Lolita Varanavičienė renginio metu atskleidė, koks populiarus tarp skaitytojų yra A.Toliatas: knyga „Žmogaus ir Dievo metai“ (2016 m.), „Gerumo liūnas“ (2017 m.), „Šeštas jausmas yra pirmas“ (2018 m.), kartu su Lina Ever parašyta knyga „Kelyje“ (2018 m.) „Sekmadienio SMS“ (2019 m.) ir „Ramybė tau“ (2019 m.) – išleista bendru 100 tūkst. egzempliorių tiražu.

„100 tūkst. bendras knygų tiražas darytų įspūdį ir didesnėse knygų rinkose nei Lietuvos“, – sakė leidyklos vadovė.

Idėja gimė Vilniaus knygų mugėje

Knygos „Ramybė tau“ idėja gimė Vilniaus knygų mugėje prieš kelerius metus. Šiam kūriniui prologą parašė ispanų rašytojas Francesco Mirallesas, o epilogą – Vokietijoje gyvenanti rašytoja Lina Ever. Tad nenuostabu, kad ir pati knyga vadinama tarptautiniu projektu.

„Tai gražios bendrystės knyga“, – renginyje kalbėjo L.Ever.

Ji prisiminė, kad visi trys prie knygos pasirodymo prisidėję autoriai susipažino vienos Vilniaus knygų mugės metu, tačiau tuomet tai tebuvo įprastas pasisveikinimas, nežadėjęs literatūrinės draugystės. Visgi vasarą ji kartu su F.Mirallesu bevaikščiodama po Vilnių sumanė užeiti į Šv.Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčią, kurioje ir galima rasti A.Toliatą.

„Francesco Mirallesas vaikščiojo po bažnyčią ir sako – mes turime kartu padaryti knygą apie šį jūsų kunigą ir bažnyčią. Taip pradėjome kartu vystyti idėją ir gimė knyga“, – prisiminė rašytoja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lina Ever
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lina Ever

Prabilo ir itališkai

Knyga „Ramybė tau“ iš pradžių buvo parašyta ispanų kalba, vėliau išversta į lietuvių kalbą. Knygos pristatymo metu paskelbta, kad ji jau spėjo pasiekti ir italų skaitytojus.

„Pasak leidėjų ir agentų, knygos startas buvo įspūdingas“, – apie knygos sėkmę Italijoje kalbėjo „Tyto alba“ direktorė L.Varanavičienė.

Ji kreipėsi į F.Mirallesą su klausimu: kaip A.Toliato knygą gali pasitikti ispanų skaitytojai?

„Ispanijoje niekas nežino Algirdo Toliato. Jei kalbėtume su eiliniais žmonėmis, jų manymu, kunigas yra senas žmogus, o bažnyčia – nepopuliari. Tiesiog nėra populiaru studijuoti teologiją“, – kalbėjo Ispanijos rašytojas.

Pasak jo, norint kunigui susilaukti dėmesio, reikia būti moderniam, bendrauti su parapijiečiais ir visais žmonėmis bei turėti viziją: „Knygoje vizija yra – kova su savimi, depresija ir t.t. Tai nauja vilties vizija. Manau, kad ispanų auditorijai A.Toliatas pasirodys labai charizmatišku žmogumi.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Algirdo Toliato knygos „Ramybės tau“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Algirdo Toliato knygos „Ramybės tau“

Knyga nebuvo planuota

Apie naują knygą prakalbęs kunigas Algirdas Toliatas sakė, kad ši knyga nebuvo planuota, kaip ir visos kitos jo knygos.

„Daugybė dalykų gyvenime negimsta, matyt, nes autorius, tėvas, mama – nedavė galimybės gimti. O geros idėjos dažniausiai turi tris etapus: pirmas – tai neįmanoma, antras – neverta, trečias – aš visada sakiau, kad tai gera mintis“, – susirinkusius skaitytojus šypsotis vertė A.Toliatas.

Jis priminė, kad yra ne rašytojas, o kunigas: „Jaučiuosi kaip pirmokas – bijau, kad nosinę ar tašką rašydamas praleisiu.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Algirdo Toliato knygos „Ramybės tau“
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Algirdo Toliato knygos „Ramybės tau“

Į tai sureagavusi L.Varanavičienė sakė: „Algirdai, jūsų darbas ne nosines kabinti.“

„Makaronus“, – visus juoktis privertė kunigo komentaras.

Vėliau prabilęs apie savo populiarumą visuomenėje, kunigas buvo atviras – tai nieko nereiškia. „Populiarumas yra niekai. Bet kartu tai yra priemonė pasiekti žmonių širdis, bet pirmiausia pasiekti žmonių akis“, – pasakojo A.Toliatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius