-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Labiausiai meilės nuotykiais pagarsėję rašytojai

Kai kurie rašytojai ne tik knygų puslapiuose panardina skaitytoją į aistrų ir meilės kupiną pasaulį. Yra autorių, kurių meilės reikalai puikiai galėtų tapti (o kartais ir tampa) knygų pagrindu. Portalas flavorwire.com sudarė sąrašą rašytojų, kurie nugyveno audringiausią gyvenimą meilės srityje.
Oscaras Wilde'as
Oscaras Wilde'as / „WIkipedia“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Simone de Beauvoir

„WIkipedia“ nuotr./Simone de Beauvoir
„WIkipedia“ nuotr./Simone de Beauvoir

Simone de Beauvoir požiūris į tarpusavio santykius daugeliui tais laikais atrodė iššaukiantis. Ji atsisakė tekėti už savo ilgamečio draugo, garsaus rašytojo Jean Paul Sartre, vietoje to pasiūliusi jam laisvai žiūrėti į santykius ir neprieštarauti, jeigu kuris nors iš jų susiranda meilužių. Atsitikdavo net taip, kad Jean Paul Sartre ir Simone de Beauvoir keisdavosi meilužėmis – Simone de Beauvoir jautė potraukį ne tik vyrams, bet ir moterims. Simone de Beauvoir kartais užmegzdavo ir romanus su savo jaunomis studentėmis. 1943 metais jai buvo uždrausta dėstyti, kai paaiškėjo, kad prieš ketverius metus ji suviliojo savo 17-etę studentę Nathalie Sorokine. Beje, su šia Simone de Beauvoir studente vėliau permiegojo ir Jean Paul Sartre. 

Colette

„WIkipedia“ nuotr./Colette
„WIkipedia“ nuotr./Colette

Colette, būdama 20-ies, ištekėjo už tuo metu garsaus rašytojo ir muzikos kritiko Henry Gauthier-Villars, kuris buvo už ją vyresnis 15 metų. Vyras tapo pirmuoju jos literatūriniu mokytoju, tačiau šeimos gyvenimas nesiklostė. Po 13 santuokos metų Colette paliko neištikimą, storžievį vyrą. Nuo to laiko prasidėjo audringas Colette gyvenimas – ji turėjo tiek meilužių vyrų, tiek moterų. 1912 metais, būdama 39-erių, ji ištekėjo už laikraščio redaktoriaus Henri de Jouvenel. Pora susilaukė dukters, tačiau išsiskyrė 1924 metais, kuomet moteris užmezgė romaną su 16-ečiu savo vyro posūniu. 1935 metais rašytoja vėl ištekėjo, – šįkart už 17 metų už jaunesnio Maurice Goudeket. Vyras buvo ištikimas jai iki mirties, ir netgi kuomet ji buvo prikaustyta prie invalido vežimėlio, nesitraukė nuo jos nei dienai. 

Anaïs Nin

„WIkipedia“ nuotr./Anaïs Nin
„WIkipedia“ nuotr./Anaïs Nin

Anaïs Nin už savo pirmojo vyro  Hugh Parker Guiler ištekėjo 1923 metais, kuomet jai buvo 20 metų. Rašytoja, švelniai tariant, nebuvo ištikima savo vyrui. Ji buvo užmezgusi romaną ir su Henry Milleriu ir netgi apsigyveno kartu su juo Paryžiuje. 1947 metais, būdama 44 metų, ji susitiko 28 metų aktorių Robertą Pole'ą. Savo dienoraštyje tąnakt ji rašė: „Pavojus! Jis gali būti homoseksualus“. Tačiau R.Pole'as nebuvo gėjus, ir jie netrukus užmezgė aistringą romaną. 1955 metais jie apsivedė ir išvažiavo gyventi į Kaliforniją. Problema buvo tik ta, kad paaiškėjo, jog Anaïs Nin oficialiai nebuvo išsiskyrusi su savo pirmuoju vyru. Santuoka su R.Pole'u buvo anuliuota, tačiau jie išgyveno kartu iki rašytojos mirties 1977 metais. 

Alexandre'as Dumas

„WIkipedia“ nuotr./Alexandre'as Dumas
„WIkipedia“ nuotr./Alexandre'as Dumas

„Man reikia kelių mylimųjų. Jeigu turėčiau tik vieną, ji mirtų per aštuonias dienas“, – kartą pasakė šis rašytojas. Nuo paauglystės iki pat mirties Alexandre'as Dumas buvo nepataisomas meilužis. Jis buvo kategoriškai nusistatęs prieš vedybas, ir vedė Ida Ferrier tik tada, kai ji pagrasino jam teismu dėl neišmokėtų skolų. Jis vedė 1840 metais, tačiau tai visiškai nepakeitė jo būdo. Rašytojo mokinys Claude Schopp pasakojo, kad Alexandre'as Dumas turėjo apie 40 meilužių ir turėjo mažiausiai septynis nesantuokinius vaikus. Beje, ir jo žmona atsilygino tuo pačiu – vieną kartą jis užtiko ją lovoje su bendru draugu. Rašytojas mirė 1870 metais nuo sifilio. 

Oscaras Wilde'as

Oscaro Wilde'o pirmoji meilė buvo Florrie Balcome, tačiau mergina išdavė jį ir ištekėjo už kito garsaus rašytojo Bramo Stokerio. Būdamas 30 metų jis vedė pasiturinčią moterį Constance Lloyd, pora susilaukė dviejų sūnų. Tuo metu, kai jo žmona buvo antrą kartą nėščia, Oscaras Wilde'as susitiko 17-etį Robertą Rossą, kuris supažindino rašytoją su homoseksualia meile. 1891 metais Oscaras Wilde'as susitiko Alfredą Douglasą, kurį karštai įsimylėjo – jam rašytojas negalėjo atsakyti nieko. Alfredas Douglasas rašytoją taip pat supažindino su homoseksualų prostitucija. Tačiau vyrų santykius smarkiai gadino Alfredo Douglaso tėvas, kuris nekentė Oscaro Wilde'o ir manė, kad šis atsakingas už tai, kad jo sūnus yra homoseksualus. Galiausiai jis nusamdė privačius seklius, kurie surinko pakankamai įrodymų apie tikrąją rašytojo seksualinę orientaciją – už tai Oscaras Wilde'as buvo įkalintas. Oscarą Wilde'ą ši byla nuskurdino – jis mirė nuo meningito vos sugebėdamas sudurti galą su galu 1900 metais. Su Alfredu Douglasu jie kurį laiką bendravo, kai rašytojas buvo paleistas iš kalėjimo, tačiau vėliau jų santykiai nutrūko. 

Lordas Byronas

„WIkipedia“ nuotr./Lordas Byronas
„WIkipedia“ nuotr./Lordas Byronas

„Pamišęs, blogas ir pavojingas“, – taip Lordą Byroną apibūdino viena jo meilužių Caroline Lamb.  Lordas Byronas buvo garsus ne tik savo kūriniais, bet ir daugybe meilės nuotykių, jis buvo biseksualus. Vienas garsiausių jo romanų buvo su Caroline Lamb, kuri buvo ištekėjusi, tačiau nesugebėjo atsispirti aistrai. Nutrūkus jų santykiams Lordas Byronas 1815 metais vedė jos puseserę Anne Isabella Milbanke. Sklandė gandai, kad Lordas Byronas buvo užmezgęs romaną ir su savo pusesere Augusta Leigh. Lordo Byrono žmonos kantrybė buvo ne begalinė – ji paliko savo vyrą, kartu su savimi pasiėmusi ir vaiką. Apie Lordo Byrono meilės romanus sklandė tiek daug gandų, kad jis, bijodamas teisinės atsakomybės, buvo priverstas palikti Angliją. 

Edna St. Vincent Millay

„WIkipedia“ nuotr./Edna St. Vincent Millay
„WIkipedia“ nuotr./Edna St. Vincent Millay

Edna St. Vincent Millay turėjo gausybę romanų tiek su vyrais, tiek su moterimis. Floydas Dellas ir Edmundas Ilsonas siūlė jai savo ranką, tačiau ji atsisakydavo. Galiausiai ji ištekėjo už Eugeno Jan Boissevaino, tačiau jų santuoka buvo „atvira“ - jie netrukdė vienas kitam susirasti meilužių. Bene pastoviausias rašytojos meilužis buvo 14 metų už ją jaunesnis poetas George'as Dillonas. 

Guy de Maupassant

„WIkipedia“ nuotr./Guy de Maupassant
„WIkipedia“ nuotr./Guy de Maupassant

Guy de Moupassant irgi buvo pagarsėjęs donžuanas. Pasakojama, kad jis turėjo tūkstančius moterų, per visą gyvenimą taip nei karto ir nevedė. Jį pažįstantys žmonės pasakojo, kad rašytojas norėdavo permiegoti su kiekviena sutikta moterimi. Tiesa, jis turėjo ir kelis ilgesnius romanus – 8 metus jis bendravo su Marie Kann. Jai rašytojas parašė 2200 meilės laiškų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius