Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimės spąstai: kaip juos atpažinti ir iš jų išsivaduoti

Russ Harris. Laimės spąstai: nustokite kovoti, pradėkite gyventi. Iš anglų kalbos vertė Vaiva Lešinskaitė. – Vilnius: Tyto alba, 2014. – 287 p. Viršelio dailininkė Asta Puikienė
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.
Temos: 2 Literatūra Knygos

Russas Harrisas – australų gydytojas psichoterapeutas. Jo specializacija – streso valdymas. Sėkmingai pritaikęs priėmimo ir pasiryžimo terapijos (PPT) principus pats kovodamas su nerimu, dabar R. Harrisas moko žmones naudotis šiuo metodu ir išspręsti daugelį psichologinių problemų. Populiariausia iš jo knygų – Laimės spąstai“ – jau išversta į 22 kalbas ir išleista trisdešimtyje šalių. 

Metodas paprastas: nustokite laukti ir slėptis nuo realybės. Trisdešimt trijuose trumpuose skyriuose dr. Russas Harrisas nuosekliai atskleidžia, kaip mes įkliūvame į laimės spąstus ir kaip iš jų išsivaduoti. 

Mūsų gyvenimo taisykles diktuoja daugybė žalingų (ir klaidingų!) įsitikinimų apie laimę. Jie sparčiai plinta, nes „visi žino, kad tai tiesa“. Klaidingos idėjos įsuka mus į užburtą ratą – kuo labiau stengiamės rasti laimę, tuo daugiau dėl to kenčiame. Šie psichologiniai spąstai tokie subtilūs, jog mes nė nenutuokiame, kad į juos pakliuvome. Tačiau laimės spąstus galima išmokti atpažinti, o svarbiausia – iš jų išsivaduoti.

Kokiais žodžiais baigiasi visos pasakos? Atspėjote – „gyveno ilgai ir laimingai“. Mes dieviname laimingas pabaigas, nes tikime, kad toks ir turėtų būti gyvenimas: visi linksmi, patenkinti ir puikiai sutaria, gyvena ilgai ir laimingai. Bet ar tai įmanoma?

Tiesa ta, kad išvengti skausmo mums nelemta. Esame tik žmonės, visiems tenka patirti, ką reiškia netekti brangių žmonių, kai su jais susipykstame, išsiskiriame ar kai jie miršta. Anksčiau ar vėliau visų laukia akistata su krizėmis, nusivylimais ir nesėkmėmis. Kaip išgyventi ir susitaikyti, kaip su šypsena priimti negandas?

Nėra jokių priežasčių laukti, kol pagaliau pradėsite gyventi. Nustokite laukti. Tuojau pat. Kelias pirmyn visada laisvas.

Ir prisiminkite: daugiausia iš gyvenimo gauna tie, kurie geriausiai pasinaudoja tuo, ką gauna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius