Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidyklos „Apostrofa“ naujienos Vilniaus knygų mugėje

Vilniaus knygų mugėje daugelis šalies leidyklų pristato didžiausias savo metų naujienas. Šįkart apie tai, kuo nustebins knygų mylėtojus mugėje, skelbia leidykla „Apostrofa“.
Vilniaus knygų mugė kiekvienais metais sutraukia dešimtis tūkstančių lankytojų.
Vilniaus knygų mugė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dalia Staponkutė. Iš dviejų renkuose trečią: mano mažoji odisėja. Vilnius: Apostrofa, 2014. 224 p. Dailininkė Sigutė Chlebinskaitė, nuotraukos – Arūno Baltėno. 

Antroji  Kipre nuo 1989-ųjų gyvenančios rašytojos knyga, kurią ji pavadino mažąja  odisėja. Sėkmingai debiutavusi 2007-aisiais su esė rinktine Lietumi prieš saulę,  autorė tęsia savo – kaip lietuvės, intelektualios moters ir mamos – gyvenimo kelionės temą, tik šįkart nuo kultūrinių filosofinių apmąstymų pasuka intymumo link. Tekstai kupini tikroviškų herojų su tikrais vardais ir tikrų įvykių su tikromis detalėmis. Penkios knygos dalys – tarsi penkios autorės gyvenimo kryptys ir vis kitokia asmeninio mito dėlionė. Į Lietuvą ir Kiprą Dalia Staponkutė žvelgia kaip į dvi tėvynes – savo ir dukrų, – tačiau nei vienoje, nei kitoje nesijaučia atradusi save arba išsipildžiusi.  Pamažu įsismelkia dar vienos – trečiosios – šalies nuojauta ir iškyla naujo pasirinkimo klausimas.

Pristatymas vasario 20 d., penktadienį, 17.00, konferencijų salėje 5.2. Dalią Staponkutę kalbins filosofas, dailininkas ir diplomatas Arūnas Gelūnas. Ištraukas iš knygos skaitys Birutė Mar.  18.00 „Apostrofos“ stende 5.C12 rašytoja bendraus su skaitytojais ir dalins autografus. 

Andrzej Franaszek. Miłosz. Biografija. Vertė Vytas Dekšnys. Vilnius: Apostrofa, 2015. 976 p., iliustr.

Iki šiol išsamiausia vieno žymiausių XX amžiaus pasaulio poetų – vienintelio iš Lietuvos kilusio Nobelio literatūros premijos laureato – Czesławo Miłoszo (Česlovo Milošo, 1911–2004) biografija, kurioje artimai siejamas asmeninis jo gyvenimas, kultūrinė, intelektualinė ir politinė aplinka bei jo kūrybos bruožai ir tendencijos.

Knygos autorius Andrzejus Franaszekas (g. 1971) – lenkų literatūros kritikas, Tygodnik Powszechny savaitraščio redaktorius, nuolatinis Lenkijos radijo II programos bendradarbis.  Jis daugiau nei dešimtmetį rinko poeto biografijos medžiagą iš įvairiausių šaltinių, oficialių ir asmeninių archyvų šiapus ir anapus Atlanto, iš itin gausios Czesławo Miłoszo eseistikos, pokalbių ir laiškų, o pirmiausia – iš patirtį liudijančios kūrybos. Jaunam kritikui tokį darbą patikėjo pats Miłoszas.

Pristatymas vasario 21 d., šeštadienį, 13.00, FORUME /LRT studijoje:
Czesław Miłosz | Česlovas Milošas: šimtmetį aprėpianti biografija. 
Renginįo vedėjas Mindaugas Kvietkauskas. Dalyvauja knygos autorius Andrzejus Franaszekas (Krokuva), ilgametis Cz. Miloszo bičiulis ir jo kūrinių leidėjas Jerzy Illgas (Krokuva), rašytojas Tomas Venclova, vertėjas Vytas Dekšnys.

Zygmunt Bauman. Kultūra takiojoje modernybėje (serija „academia“), vertė Kęstas Kirtiklis, Vilnius: Apostrofa, 2015. 160 p.

Ketvirta lietuviškai pasirodanti  prof. Baumano knyga, kurioje jis apžvelgia kultūros vaidmenį dabarties pasaulyje. Ilgą laiką kultūra buvo laikyta Vakarų žmogaus misija civilizuoti likusią planetos dalį, o nūdienėje takiojoje modernybėje kultūra orientuojasi į individualių poreikių tenkinimą ir individualių problemų sprendimą. Čia Baumanas ne tik apžvelgia vakarietiškos kultūros sampratos istorinę raidą, bet ir iš įvairiausių perspektyvų analizuoja šių dienų kultūrą. Skvarbus socialinio mąstytojo žvilgsnis aprėpia tokius fenomenus kaip mada ir vartojimas, migracija ir diasporos, multikultūralizmas ir etninės mažumos, globalizacija ir tautinė valstybė, Europos Sąjunga ir lokalios bendruomenės, kultūros vadyba ir šiuolaikinis menas.

Pristatymas vasario 21 d., šeštadienį, 15.00 konferencijų salėje 5.2: 
Dar vienas visuomenės chirurgo Zygmunto Baumano pjūvis: Kultūra takiojoje modernybėje.  Dalyvauja Leonidas Donskis, Arūnas Gelūnas, Vaidas Jauniškis ir Kęstas Kirtiklis.

Audra Baranauskaitė, Rimvydas Kepežinskas. Pelikanas Pranas ir taksas Antanas, arba Kaip svarbu pasiklydus rasti draugą. Vilnius: Apostrofa, 2014.

Pirmoji „Apostrofos“ vaikiška knyga. Iliustracijos – dailininko Rimvydo Kepežinsko, tekstas – Audros Baranauskaitės. Skirta visų pirma močiutėms ir seneliams, mamoms ir tėčiams, skaitantiems kartu su savo mažyliais ikimokyklinukais. Taip pat ir tiems vaikams, kurie pradeda knygeles skaityti patys.

...Pelikanai paprastai gyvena šiltuose Pietų kraštuose. Kaipgi tada mūsų istorijos herojus rožinis pelikanas atsidūrė nepažįstamame Šiaurės krašte – Lietuvoje?! Ogi skrido iš Afrikos, atsiliko nuo būrio ir pasiklydo. Jam dar nespėjus nusiminti, nematytą neregėtą paukštį svetingai pasitinka šuo taksas, mat jau žino, ką reiškia ne savo valia atsirasti toli nuo namų. Jiedu susipažįsta, patiria įvairių nuotykių, susidraugauja ir net padeda vienas kitam vėl surasti namus...

Knygos meno konkurso „Vilnius’ 2014“ premija knygų vaikams kategorijoje.

Teatralizuotas knygos pristatymas vasario 22 d., sekmadienį, 11.00 Vaikų scenoje:

Susipažinkime: pelikanas Pranas ir taksas Antanas. Dalyvauja autoriai, aktorė ir režisierė Aurelija Čeredaitė ir mažieji skaitytojai. 
Prieš pristatymą autoriai dalys autografus „Apostrofos“ stende 5.C12, o po pristatymo – Kūrybinėje studijoje
Dail. R. Kepežinskas vasario 21 d., šeštadienį, 12.00–14.00  ir 22 d., sekmadienį, 12.30–14.30 Kūrybinėje studijoje kviečia į dirbtuves, yra paruošęs įdomių staigmenų ir nusiteikęs smagioms improvizacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius