-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Leidyklos „Nieko rimto“ herojai skaitytojų lauks Vilniaus knygų mugėje

Kai tik ateis antrosios Kalėdos (taip mes vadiname Knygų mugę), „Nieko rimto“ keturioms dienos įsikurs „Litexpo“ parodų centre. Šiemet susitiksime vasario 23-26 dienomis. Susitikimo vietos nekeisime – kaip ir kasmet rasite mus toje pačioje vietoje (stende 5.B04). Ir šį kartą mes švęsime gimtadienį.
Knyga „Mamulė Mū ir Varna“
Knyga „Mamulė Mū ir Varna“ / Knygos viršelis

Kai tau sueina 10 metų, norisi prisiminti visus metus. Būsime gerai nusiteikę ir labai spalvotų nuotaikų. Na, o lentynas papuošime pačiomis naujausiomis „Nieko rimto“ knygomis, kurios net spirga nekantraudamos susitikti su skaitytojais.

O kaip gi gimtadienis be torto? Jį rasime ant naujausios Donaldo Biseto knygos „Aukštyn kojom 3“. Tai keturiolika neprilygstamu nonsenso stiliumi parašytų literatūrinių pasakų, iš kurių dvi į lietuvių kalbą išverstos pirmą kartą. Ši – jau trečioji šio autoriaus pasakų rinktinė, kurioje būna taip, kaip nebūna! Nes tik čia kyla noras sapnuoti, kai skrendi. Tik čia išdrįsti pakutenti saulę, o išgėrus limonado gali nukeliauti į Australiją. Naujausioje knygoje yra pasaka apie tris valio. Įsivaizduokite, kaip Sigutė Ach ją iliustravo.

Atrodytų, kas čia tokio, bet „pabandykite nors vieną jų nupiešti, ypač tada, kai jau bandant sakyti VAL... jų nėra, nes ... jie išėjo gerti limonado. Taigi, jei kartais kokioje kavinėje bus užimtas staliukas, bet nieko nesimatys iš pirmo žvilgsnio, tai pažiūrėkite iš antro, gal ten sėdi trys valio (gal net du trumpi, o vienas ilgas?) ir geria limonadą per dryžuotus šiaudelius“, – juokauja Sigutė Ach. Valio! Bet kur tie valio vėl? Tikrai, kur?

Gal kur valgo tortą? Manot, nesveika? Muminukai sako, kad „skrandžiui sveika viskas, kas malonu“. Sami Malila parašytoje ir Tuvės Janson iliustruotoje„Muminuko mamos receptų knygoje“ surinkti viso trolių Mumių slėnio mėgstamiausi patiekalai. Pavyzdžiui, Snusmumriko žirnienė, alkano Mumio bulvių apkepas ir Tolimosios salos avižinis skanėstas.

Knygoje rasite beveik pusantro šimto receptų, kurie pravers ketinantiems iškelti kad ir tikrą trolių Mumių slėnio puotą! Knygelė įkvepia gaminti ir pačius mažiausius, nes yra kupina lengvų receptų bei gerų patarimų. Sužinosite net tai, kaip išvirti išties skanią košę ir jos neprisvilinti. Nepakartojamą skonį receptams suteikia iliustracijos ir citatos iš puikiųjų Tuvės Janson knygų apie trolius Mumius. O jų pavadinimai privers nusišypsoti kiekvieną. Pavyzdžiui, „Nerūpestingos mamos sausainėliai“, „Audringo vakaro silkės pagardai“, „Muminuko tėčio labos nakties sumuštiniai“. Regis, patiekalai dėl jų dar skanesni. Ir apskritai, anot muminukų, „padaras, valgantis blynus ir uogienę, negali būti baisiai pavojingas. Su juo galima susitarti“.

Be sukiojimosi virtuvėje Mumiai be galo mėgsta ir nuotykius, tad kai vieną pavasarį Snusmumrikas negrįžta į slėnį (visada juk grįždavo), Muminukas, Mažoji Miu ir Snifas iškeliauja jo ieškoti. O tuomet prasideda smagūs bičiulių nuotykiai. Suomių rašytojo ir scenaristo Tapanio Bagės paveikslėlių knygoje atgimsta Tuvės Janson sukurti ir viso pasaulio skaitytojų mėgstami troliai Mumiai. „Didžiojoje trolių Mumių knygoje III. Troliai Mumiai sausumoje ir jūroje“ jie kopia į Vienišuosius kalnus, išgelbėja pasiklydusį ruonį, įsipainioja į dingusio vėrinio istoriją ir padeda bailiam šuneliui įgyvendinti svajonę. Ir tai dar ne viskas.

Trolių Mumių nuotykiams nė kiek nenusileidžia (negi galėtų?) mūsų naujai išleistas detektyvas. Čia susipažinsite su bebaimiu superagentu 000 Grica Mamajumi, kuris kasdien tiria pačias įvairiausias bylas. Gricai tenka susigrumti su piktadariais, siekiančiais užvaldyti pasaulį.„Superagentas 000“ – tai kvapą gniaužiantis, be galo šmaikštus detektyvas, parašytas talentingos ir puikiu humoro jausmu apdovanotos ukrainiečių rašytojos Lesios Voroninos. Pasakoti apie šią knygą nėra kada, ją reikia skaityti!

Nuotykių netrūks ir naujausiuose Mamulės Mū ir Varnos nutikimuose. Knygelėse „Mamulė Mū supasi“ bei „Mamulė Mū ir Varna“ rasite smagių istorijų apie neišskiriamų draugių – karvės ir varnos – nuotykius. Mamulė Mū – ypatinga karvė. Ji moka važiuoti dviračiu ir laipioti po medžius, bet aplink juk dar tiek daug neišbandytų pramogų! Paprastai karvės ganosi pievose ir nuobodžiauja. Tik ne Mamulė Mū. Ji supasi ant sūpynių, šoka baletą, žuvauja, nardo ežere ir net nukeliauja į miestą ir apsilanko bibliotekoje. O jei prie Mamulės Mū šėlionių prisideda ir Varna – tik ir lauk linksmybių!   

Pamenate, kaip vasarą karvutė ropštėsi ant čiuožyklos, o žiemą į kalniuką tempė rogutes? Ir kaip Mamulė Mū įkalbino drauge pramogauti savo geriausią draugę Varną? Naujoje kompaktinėje „Mamulė Mū 2“ rasite tris pašėlusiai smagias istorijas su dainelėmis, kurias įgarsino „Atviro rato“ ir Keistuolių teatro aktoriai. 

Na ir pabaigai, šiek tiek užduotėlių.  Dėdulė Petsonas ir katinėlis Findusas, būdami geriausi  draugai, mielai moko vienas kitą naujų dalykų. Pavyzdžiui, raidžių. Štai gudruolis katinėlis sumanė kuo greičiau išmokti skaityti. Užduočių knygelėje „Pirmosios raidės“ Findusas mokosi pažinti raides vieną po kitos abėcėlės tvarka. Dėdulė Petsonas ir jo katinas jungdami taškus rašo pirmąsias savo raides. Jiems smagu kartu piešti ir įminti mįsles. Smagu bus ir Jūsų mažyliams.  

Ar žinote, kas padeda plaukti laiveliams? Į kokią šalį nuskrido Varnas ir Paršelis? Kas bijo šilumos? Ką malonu pasikviesti į svečius? Tai ir dar daugiau apie Sergėjaus Kozlovo knygos „Ežiukas rūke“ herojus sužinosite spręsdami kryžiažodžius ir piešdami paveikslėlius. Linos Eitmantytės-Valužės sudaryti ir Sigutės Ach iliustruoti „Mano pirmieji kryžiažodžiai“ – puikus pasirinkimas vaikams, žengiantiems į knygų pasaulį, pradedantiems skaityti, rašyti ir mėginantiems kurti iliustracijas! 

Žodžiu, „Nieko rimto“ laukia bet kokio amžiaus skaitytojų! Esame pasiruošę viskam! Knygų mugė jau greit, tad sakome: „Iki greito!"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius