Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidyklos „Sofoklis“ renginiai Knygų mugėje: nuo mados estetikos iki iššūkio skaitytojams

Leidyklos skelbia apie būsimuosius renginius artėjančioje Vilniaus knygų mugėje. Dabar savo programą paskelbė ir leidykla „Sofoklis“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Sofoklis“ nuotr.

Vasario 21 d. (šeštadienį) 17 val. konferencijų salėje 3.2. estetikos ir grožio išsiilgusius Vilniaus knygų mugės lankytojus dr. Eugenijus Skerstonas kvies pasikalbėti apie madą. Naujausia autoriaus knyga „Mados psichologija“ – pirmas toks leidinys lietuvių kalba, jame aptariama reta tema – individo ir mados santykis, išryškinamas jo psichologinis portretas, tipas, elgesio modeliai. Dr. E. Skerstonas mados sampratoje susieja ir materialiuosius, ir dvasinius dalykus bei taikliai parodo, kad mada gali būti kaip „ginklas“, o jos pasitelkimo pobūdis priklauso nuo vartotojo intensijų.

Šeštadienis – svarbi diena spalvingo mados paveikslo gerbėjams. Netrukus po susitikimo su dr. Eugenijumi Skerstonu pokalbio kvies mados istorikas Aleksandras Vasiljevas. Artistiško mados pasaulio senbuvio pasakojimai apie glaudžiai susipynusius žmonių ir daiktų likimus – 20 val. konferencijų salėje 5.3. Aleksandras Vasiljevas pristatys jau trečią lietuviškai išleistą knygą „Etiudai apie madą“. Knygoje daugybė istorijų: A. Vasiljevo prisiminimai apie tėvus, dvarą Lietuvoje, taip pat žymiausių mados kūrėjų gyvenimo smulkmenos, pasvarstymai apie drabužių, aksesuarų raidą ir kaitą.

J. M. Coetzee‘s knyga „Jėzaus vaikystė“ – iššūkis skaitytojams?

Lietuviškai išleista ne viena garsaus Nobelio premijos laureato J. M. Coetzee‘s knyga. Tačiau naujausia – „Jėzaus vaikystė“ – tikras iššūkis skaitytojams. Žmogumi mįsle, rašytoju rebusu vadinamas autorius naujausiu savo kūriniu provokuoja skaitytojus ir kritikus. Ką romanu jis norėjo pasakyti? 

J. M. Coetzee‘s sukurtoje moralinėje visatoje viskas yra išbandymas

Knyga vadinasi „Jėzaus vaikystė“, bet nesileiskite suklaidinami romano pavadinimo: tai – ne biblijinė istorija. J. M. Coetzee‘s sukurtoje moralinėje visatoje viskas yra išbandymas. Autoriui rūpi žmogaus atmintis, prisiminimai ir jų vertinimas, darbo ir prasmės santykis, vyro ir moters artumas ir pats neracionaliausias – motinos ir vaiko – ryšys, jo svarba pasaulio sąrangoje.

Kartu su literatūros kritikais Mariumi Buroku ir Audriumi Ožalu, Rasa Drazdauskiene bei knygos vertėja Ona Daukšiene kviečiame padiskutuoti, kaip įveikti autoriaus sukurtą iššūkį ir kokia jo prasmė šiuolaikinės literatūros kontekste. Skaitytojai bus laukiami sekmadienį 13 val. konferencijų salėje 5.1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius