Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

„Lietuva skaito!“: Literatūros mėgėjams staigmeną paruošė Algimantas Čekuolis su sūnumi Justinu

Garsiausi lietuvių kūrėjai vienijasi ir kviečia kartu paminėti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną unikalia skaitymo švente „Lietuva skaito!“. Gegužės 7–ąją net aštuoniuose miestuose savo kūrinių ištraukas skaitys daugiau nei 40 iškilių rašytojų, tarp kurių bus ir debiutuojantis kartų duetas – Algimantas Čekuolis su sūnumi Justinu.
Algimantas Čekuolis
Algimantas Čekuolis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Žurnalistas, rašytojas, keliautojas, vyriausias laidų vedėjas pasaulyje Algimantas Čekuolis kone kasmet išleidžia po knygą, tad išsirinkti vieną ištrauką – keblus uždavinys, kurį jis tikisi perduoti savo sūnui.

„Man būtų labai sunku išrinkti, ką skaityti, todėl bandysiu, kad tai padarytų Justinas. Jam lengviau pažvelgti iš skaitytojo matymo kampo. Jei visgi man tektų įvardinti vieną pavadinimą, veikiausiai tai būtų knyga „Šešios progos numirti“. Tačiau ką skaityti nuspręs mano sūnus – nežinau ir man pačiam dėl to labai įdomu“, – prisipažino A. Čekuolis.

Savo gyvenimo be knygų negalintis įsivaizduoti rašytojas džiaugėsi galimybe renginyje dalyvauti drauge su jaunuoju Čekuoliu.

„Man labai patinka ši tėvo ir sūnaus dueto idėja. Ji gerai veikia mano tėviškus instinktus. Tai pirmas kartas, kai kartu su sūnumi dalyvaujame panašiame renginyje, tai jis sutiko grieždamas dantimis. Kadangi jis yra muzikos grupių prodiuseris, turėjo tą dieną vykti į Kauną ir Tauragę, o aš jam ištraukiau kilimėlį iš po kojų. Tačiau įtariu, kad jis jau senokai svajojo daryti ką nors bendra su manimi“, – pasakojo A. Čekuolis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algimantas Čekuolis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Algimantas Čekuolis

Rašytojas atskleidė, kad jam pačiam geriau sekasi skaityti savo tekstus, nei klausytis – iš šalies esą ir sakiniai atrodantys gremėzdiški, ir mintys netobulos

Čekuolių skaitymus iš Vilniaus „Akropolyje“ įsikūrusio knygyno „Pegasas“ nuo 18 val. tiesiogiai transliuos LRT Kultūros kanalas.

Renginių, kuriuos organizuoja leidykla „Alma littera“, netrūks ir kituose šalies knygynuose.

Vilniaus „VCUP“ esančiame knygyne „Pegasas“ ištraukas iš savo pirmosios knygos „Moteris iš dvigubo pasaulio“ skaitys rašytoja Svetlana Čecka, Klaipėdos „Akropolio“ „Pegase“ bus galima susitikti su Arvydu Juozaičiu, kuris pristatys knygą „Napoleonas. 101 diena“. Šios dramos ištraukas skaitys aktoriai Regina Šaltenytė ir Sigutis Jačėnas.

Šiaulių „Akropolio“ knygyne „Pegasas“ vyksiančiuose skaitymuose dalyvaus vaikiškų knygų autorė bei iliustratorė Lina Žutautė.

Monikos Požerskytės nuotr./Rašytoja Lina Žutautė
Monikos Požerskytės nuotr./Rašytoja Lina Žutautė

Be skaitymų literatūros gurmanus džiugins patys įvairiausi renginiai: visi norintys galės deklamuoti Vytauto Mačernio poeziją, „Mažojo teatro“ aktoriai vaidins istorijas vaikams, dainuos „Liūdni slibinai“, vyks protų kovos, bus skelbiami konkursų nugalėtojai, aktorių Agniaus Narkevičiaus, Dainiaus Taručio, Indrės Liutkevičiūtės ir Simono Storpirščio literatūriniai intarpai nustelbs kavinių šurmulį, o Bernardinų sode aidės Charles`o Baudelaire`o poezija.

Visą šio unikalaus renginio „Lietuva skaito!“ svečių sąrašą bei programą galite rasti ČIA.

Leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius