Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos rašytojai ir dailininkai susivienijo bendram tikslui – prisidėti prie onkologinėmis ligomis sergančių vaikų išgijimo

Paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“, besirūpinantis vėžiu sergančiais vaikais, pirmą kartą savo veiklos istorijoje pristato knygą „Pasakų namučiai“. Daugiau nei dvidešimt kūrybingų žmonių sutiko neatlygintinai parašyti bei iliustruoti pasakas, kad padėtų vėžiu sergantiems vaikams ir jų šeimoms.
Kumeliukas
Kumeliukas / Darijos Čiuželytės iliustracija

„Pasakų namučiai“ – tai skirtingų pasakų autorių bei dailininkų knyga, kurioje skaitytojai ras net 21-ą iliustruotą pasaką. Visos lėšos, surinktos už parduotas knygeles, bus skriamos „Onkologine liga sergančio vaiko šeimos namučių“ (www.seimosnamuciai.lt) statybos pirmiesiems etapams.

Knygos „Pasakų namučiai“ sukūrimas patvirtino, kad padėti sunkiai sergantiems vaikams galima įvairiais būdais. „Pasakų autoriai ir iliustruotojai mažiesiems ligoniukams padovanojo savo gebėjimus ir kūrybą, neabejodami, kad Lietuvoje būtina pastatyti „Šeimos Namučius“, kuriuose vėžiu sergantys vaikai galėtų gydytis bei sveikti ne ligoninės aplinkoje kartu su visa savo šeima. Esame be galo dėkingi šiems talentingiems žmonėms, kad jie patikėjo mūsų idėja ir sutiko skleisti pagalbos silpnesniam žinią kartu“, – teigia paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė.

Anot jos, labai svarbu siekiant didelių tikslų, ne tik prašyti finansinės paramos, bet įtraukti į veiklą žmones, kad jie dovanodami savo laiką ir talentą prisidėtų prie pagalbos tam, kam jos reikia labiausiai. „Tikime, kad knyga „Pasakų namučiai“ ne tik atliks savo tiesioginę misiją – padės sunkiai sergantiems vaikams, bet ir įkvėps kiekvieną iš mūsų rasti laiko ir būdų, kaip atjausti ir padėti silpnesniam, ypač sergančiam vaikui“.

Justinos Norkutės-Širin ir Artur Širin iliustracija/Pelėda bibliotekoje
Justinos Norkutės-Širin ir Artur Širin iliustracija/Pelėda bibliotekoje

Knygos kūrėjai džiaugiasi, galėję savo gebėjimus skirti kilniam tikslui. „Ne visi galime onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams padėti materialiai. Bet kiekvienas iš mūsų galime dovanoti tai, ką turime brangiausio ir, paradoksalu, nieko nekainuojančio: savo šilumą, savo gebėjimus“, – teigia teatro režisierė ir teatro studijos ,,made in soul“ įkūrėja Andra Kavaliauskaitė, parašiusi dvi pasakas knygai „Pasakų namučiai“.

Įsigyti knygą „Pasakų namučiai“ ir tokiu būdu prisidėti prie „Onkologine liga sergančio vaiko šeimos namučių“ statybos bus galima vasario 20-23 dienomis „Vilniaus knygų mugėje“, 4-oje vaikų salėje, paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ stende. Po mugės knygą bus galima įsigyti internetu, kitos pardavimo vietos bus patikslintos interneto svetainėje www.mamuunija.lt. Knygelės kaina – 25 lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius