-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos rašytojų sąjungos premija – poetui Mindaugui Nastaravičiui

29-oji Lietuvos rašytojų sąjungos premija paskirta poetui, dramaturgui Mindaugui Nastaravičiui už eilėraščių knygą „Bendratis“ (leidykla „Tyto alba“). Apdovanojimas tradiciškai bus įteiktas sausio 6-ąją, Trijų Karalių dieną.
Mindaugo Nastaravičiaus knygos pristatymas
Mindaugas Nastaravičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kasmetinė Lietuvos rašytojų sąjungos premija skiriama už didelės vertės kūrinį, išleistą per pastaruosius dvejus metus. Premijos laureatais yra tapę Antanas A. Jonynas, Jurgis Kunčinas, Nijolė Miliauskaitė, Romualdas Granauskas, Sigitas Geda, Danutė Kalinauskaitė, Andrius Jakučiūnas, Aidas Marčėnas, Sigitas Parulskis, Alvydas Šlepikas ir kt.

Vertinimo komisijoje dirbo pastarųjų penkerių metų šios Premijos laureatai – Giedrė Kazlauskaitė, Herkus Kunčius, Mindaugas Kvietkauskas, Algimantas Mikuta ir Undinė Radzevičiūtė. Buvo svarstytos dar keturios kandidatūros: Daina Opolskaitė už novelių knygą „Dienų piramidė“ („Tyto alba“, 2019), Vidas Morkūnas už prozos knygą „Pakeleivingų stotys“ („Odilė“, 2019), Tomas Venclova už „Lietuvos istoriją visiems“ (R. Paknio leidykla, 2018) ir Enrika Striogaitė už eilėraščių rinkinį „Žmonės“ („Naujasis lankas“, 2019).

M. Nastaravičius (g. 1984) – trijų eilėraščių knygų – „Dėmėtų akių“ (2010), „Mo“ (2014), „Bendratis“ (2018) – autorius, taip pat rašantis pjeses, bendradarbiaujantis su įvairiais Lietuvos teatrais. Už kūrybą jis įvertintas Zigmo Gėlės, Jaunojo jotvingio, Julijono Lindės-Dobilo, Kultūros ministerijos jaunojo menininko premijomis, už dramaturgiją yra pelnęs „Auksinį scenos kryžių“.

„Ateina laikas, kai supranti, kad esi ir sūnus, ir tėvas, kad nuo šiol žiūri abiem kryptimis, ir abi jos svarbios, nors tau nepavaldžios. Tai šios istorijos dramatizmas ir jėga“, – apie „Bendratį“ rašė Sigitas Parulskis.

Kultūros ministerijos organizuojamame Knygos meno konkurse „Bendratis“ išrinkta viena gražiausių 2018 metų knygų. Už elegantišką vaizdo ir teksto dermę apdovanota knygos dizainerė Agnė Dautartaitė-Krutulė. Ši knyga taip pat pateko į Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslininkų sudarytą Kūrybiškiausių 2018 metų knygų dvyliktuką, o 2019 m. įvertinta Jurgos Ivanauskaitės premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius