-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Literatūrinės Vilniaus slinktys“ suburs jaunuosius šalies rašytojus

Balandžio 9–12 dienomis vyks jau 4-asis jaunųjų rašytojų festivalis „Literatūrinės Vilniaus slinktys“, kurį rengia Vilnaius mokytojų namai. Jo metu jauni poetai ir prozininkai savo kūryba dalinsis Vilniaus gimnazijose, diskutuos apie literatūrą ir rašytojus, kurie savo kūrybą publikuoja socialiniuose tinkluose. Vilniuje, nuo Trijų Kryžių kalno, tekstus Vilniui ir vilniečiams skaitys patys bei kvies skaityti kitus. Balandžio 11 d., penktadienį, per pačius pietus, poezija bus kaitoma ir iš sostinės senamiesčio balkonų.
Plunksna
Plunksna / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Literatūra

Vienas svarbiausių festivalio akcentų – jaunųjų kūrėjų almanacho pasirodymas. Šiemet jį sudarė Mantas Balakauskas ir Ernestas Noreika, Saulius Vasiliauskas, Tomas Taškauskas. Per 20 autorių jame pateikia savo poezijos, prozos, eseistikos kūrinius. Jame skaitytojas ras ir pokalbius su Vytautu Martinkum ir Andriumi Jakučiūnu, kuriuos parengė Violeta Bučiūtė ir Birutė Grašytė. Almanacho vizualinį vaizdą (viršelis, nuiotraukos) sukūrė fotomenininkas Gintaras Kasperionis.

Šiemet „Literatūrinės Vilniaus slinktys” keliaus ir į Kauną. Balandžio 10 d. (ketvirtadienį) 15 val. Vytauto Didžiojo universiteto menų galerijoje „101”, o 18 val. Maironio lietuvių literatūros muziejuje su kauniečiais susitiks visas būrys jaunųjų poetų bei prozininkų. 

Tie, kurie negalės dalyvauti renginiuose, jaunuosius kūrėjus turės progą išgirsti per LRT radiją balandžio 11 d. nuo 21 iki 02 val. transliuojamoje tiesioginėje laidoje. Laidos metu bus galima skambinti į studiją, klausti, diskutuoti ar patiems paskaityti savo kūtrybos. 

Festivalis baigsis grupės „Betoniniai triušiai” pasirodymu Vilniaus mokytojų namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius