Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Vaicenavičienės knyga šluoja pasaulio iliustruotojų apdovanojimus

Jauna iliustruotoja Monika Vaicenavičienė, pernai išleidusi pirmą paveikslėlių knygą apie Joną Basanavičių, renka pasaulio iliustruotojų apdovanojimus. Vasarą už iliustracijas naujai knygai „Kas yra upė?“ ji įvertinta Londone – išrinkta geriausia jauna iliustruotoja, o knyga – gražiausia knyga vaikams. O prieš kelias dienas Kinijoje, vaikų knygų mugėje, iliustracijų apdovanojimuose dailininkė pelnė Leidėjų apdovanojimą.
Iliustratorė, knygos „Per balas link aušros“ kūrėja Monika Vaicenavičienė
Monika Vaicenavičienė / Juozo Vaicenavičiaus nuotr.

M.Vaicenavičienė palinkusi ties nauja knyga – šįkart ji kuria iliustracijas knygai, kurią rašo drauge su britų bendraautoriumi.

27-erių iliustruotoja šiemet sukūrė paveikslėlių knygą apie Joną Basanavičių. Taip pat šiemet sukūrė ir antrąją paveikslėlių knygą anglų kalba „Kas yra upė“, kurią ji rengė porą metų, studijuodama Švedijoje. Pati ją atspausdino, įrišo ir eksponavo studijų baigimo parodoje. Ir nors dar knyga nėra išleista, ji iškart buvo pastebėta – Švedijos leidykla „Opal“ įsigijo teises ir ją planuoja išleisti kitąmet.

Iliustracijos šiai knygai eksponuotos ir Bolonijos vaikų knygų mugėje, ten taip pat sulaukė dėmesio ir kitąmet Monikos knyga pasirodys dar keliolika kalbų, tarp jų anglų, kinų, prancūzų, italų, ispanų, turkų, rusų, korėjiečių kalbomis. Tai bus pirmoji M.Vaicenavičienės knyga išleista užsienyje.

Ši knyga Monikai sėkminga, nes jau pelnė apdovanojimų – vasarą ji įvertinta Londone, Pasaulio iliustracijų apdovanojimuose, kur savo darbus pateikė daugiau nei 3000 menininkų iš 75 šalių, M.Vaicenavičienė išrinkta geriausia jauna iliustruotoja, o knyga – gražiausia knyga vaikams. Prieš kelias dienas Kinijoje, vaikų knygų mugėje, iliustracijų apdovanojimuose, dailininkė pelnė leidėjų apdovanojimą.

Monika pasakoja, prieš pradedant kurti knygą jai svarbu atrasti struktūrą, kaip norimą istoriją papasakoti. Ji renka medžiagą, piešia daugybę eskizų, ir tuomet pradeda piešti. Dažniausiai piešia pieštuku, guašu, akvarele.

Leidykla „Tikra knyga“, išleidusi Monikos pirmąją knygą apie J.Basanavičių, kitąmet ketina išleisti ir knygą „Kas yra upė?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius