Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Margaret Atwood: šiuolaikiniams vyrams reikia „elgesio etiketo knygų“

Apibūdindama #MeToo judėjimą kaip „simptomą, kad kažkas vyksta blogai“, garsi Kanados autorė Margaret Atwood teigia, kad pasimatymų metu žmonėms reikia papildomų patarimų, kaip elgtis, skelbia guardian.co.uk.
2017-ųjų Kafkos premiją pelnė Kanados rašytoja Margaret Atwood
Margaret Atwood / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Atwood teigia, kad vyrams reikia etiketo knygų, kad jie suprastų, kokio elgesio iš jų tikimasi pasimatymų metu. Sausio mėnesį, kalbėdama apie šį judėjimą, „Tarnaitės dienoraščio“ autorė teigė, kad jis liudija, jog „teisinė sistema neveikia“. Ji taip pat perspėjo apie tokio judėjimo pavojus, sakydama, jog gali įsivyrauti linčo teismo įpročiai.

Duodama interviu BBC, autorė teigė, kad pokyčių reikia trijose – teisėtvarkos, didelių institucijų ir korporacijų bei asmeninio elgesio – srityse.

„Anksčiau būdavo daug etiketo knygų, kaip elgtis, – sakė ji. – panašu, kad jos išmestos per langą. Šeštajame dešimtmetyje mes būdavome tiesiog bombarduojami jomis. Taigi, kur dabar yra Ponas Manieros? Turėtų būti skiltys, kuriose būtų kalbama apie tai, „Kaip elgtis, kai...?“ Manau, kad tai padėtų vyrams suprasti, kokio elgesio iš jų tikimasi“.

M.Atwood teigia, kad tokie patarimai turėtų būti skirti „paprastiems žmonėms, kurie galvoja, kad jie atėjo į pasimatymą“.

#MeToo judėjimą moteris apibūdino ne kaip tikslą, o kaip „simptomą, kad kažkas vyksta blogai“, sakydama, kad jis tam tikromis aplinkybėmis gali būti panaudojamas ir kaip įrankis, ir kaip ginklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius