Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos knygynuose lentynos lūžta nuo kliedesių

Rusijos ekonomika dėl Vakarų sankcijų ritasi į bedugnę, tačiau viena verslo sritis Rusijoje klesti. Nuo knygynų lentynų rusai šluoja Amerikos imperializmą smerkiančią, „antirusiškus“ mitus sklaidančią ir Krymo „grįžimą namo“ pateisinančią literatūrą. „Rusijoje plykstelėjus patriotizmo bangai klesti knygų leidyba“, – rašo Newrepublic.com. Portalo žurnalistai pasidairė, ką įdomaus galima aptikti didžiausiame Maskvos knygyne „Dom Knigi“.
Knygos
Knygos / „Scanpix“ nuotr.
Knygose – pigi Kremliaus propaganda

Jame parduodama 500 puslapių knyga „Krymo istorija“, išleista jau po Krymo aneksijos šių metų kovo mėnesį. Knyga skelbiasi esanti vienintelė objektyvi „Krymo Novorusijoje“ istorija, jai įžangą parašė Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis, o leidėjas – „Olma Media Group“. Ši kompanija, „The New York Times“ duomenimis, yra didžiausia Rusijos mokyklinių vadovėlių leidėja. Ji priklauso Vladimiro Putino draugui oligarchui Jurijui Kovalčukui.

Anot portalo žurnalisto, sunku praeiti pro skyrių „Užsienio reikalai“, kuriame guli šiemet išleista serija knygų  „Chaosas ir Revoliucija: Dolerio ginklas“, „Gelbėjant dolerį – karas ir chaosas protuose: Informacinis karas prieš Rusiją“.

Knygyne žurnalistas rado knygą, kuri vadinasi „Greitas karas prieš Putiną. Kada NATO pradės bombarduoti Rusiją?“

Jas išleidusi leidykla „Piter“ dosniai remia Rusijos patriotą ir rašytoją Nikolajų Starikovą, kuris šiemet jau spėjo parašyti dešimt knygų apie karą Ukrainoje.

„Politikos“ skyrius pilnas šviežiai išleistų knygų apie ukrainiečių nacionalizmą ir Rusijos bei Ukrainos brolybę. Didelė dalis knygų yra apie „Novorusiją“.

Knygyne žurnalistas rado knygą, kuri vadinasi „Greitas karas prieš Putiną. Kada NATO pradės bombarduoti Rusiją?“.

Stalinas knygose – didvyris

Garbingoje vietoje guli radikalių prokremliškų pažiūrų filosofo Aleksandro Dugino knyga apie  Eurazijos imperiją, kuri kovotų prieš Vakarų interesus.

„Rusijos istorijos“ skyrius papildytas keliomis šviežiomis knygomis, kuriose apžvelgiami šių metų įvykiai.

Karo Ukrainoje temos neišvengė net ir fantastikos žanro rašytojai.

Kilus patriotizmo bangai, Rusijoje paaugo susidomėjimas istorinėmis Rusijos asmenybėmis, yra išleista  daugybė knygų, pateisinančių Stalino veiksmus.

Pavyzdžiui, knygoje „Stalinas: Prisiminkime kartu“ rašoma, kad sovietų diktatorius Josifas Stalinas panaudojo didžiulę jėgą stiprindamas šalį ir paversdamas ją viena galingiausių XX a. valstybių.

Karo Ukrainoje temos neišvengė net ir fantastikos žanro rašytojai.

„Novorusijos pyktyje“ rašytojas fantastas iš Donecko Georgijus Savickis rašo apie Rusijos pajėgų įsiveržimą į Ukrainą tam, kad nuo „Kijevo chuntos“ apsaugotų taikius gyventojus.

Kitos šios serijos knygos – „Ateities leitenantas“, „Karo laukas Sevastopolis: Herojų miestas prieš NATO“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius