Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiesiems skaitytojams skirtoje Linos Žutautės knygoje „Ferdinandas ir Pū“ – žaisminga ir subtili istorija apie katino ir šunelio draugystę

Šią savaitę knygynus pasiekė vaikų pamėgtos rašytojos ir iliustratorės Linos Žutautės knyga „Ferdinandas ir Pū“. Naujausias L.Žutautės kūrinys, pačios autorės vadinamas rimčiausia jos iki šiol parašyta knyga, žaismingai ir jautriai pasakoja tikros draugystės tarp katino Ferdinando ir šunelio Pū istoriją.
Knyga „Ferdinandas ir Pū“
Knyga „Ferdinandas ir Pū“ / Knygos viršelis

Literatūros naujienas sekite ir socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite prie „15min knygų lentynos gerbėjų“!

„Ferdinandas ir Pū“ yra pirmoji autorės knyga, skirta ūgtelėjusiam ir jau skaityti pramokusiam vaikui. Nors knygelė žaismingai ir originaliai iliustruota, skirtingai nei ankstesnėse L.Žutaitės knygose, paveikslėlių joje mažiau nei teksto.

Pagrindinė knygos tema – draugystė. Benamiai katinėlis Ferdinandas ir šunelis Pū, susipažinę šiukšlyne, leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę. Jų tikslas – surasti tikrus namus, tačiau iki tol knygos herojų laukia daugybė išbandymų, kurie dar labiau sustiprina užgimusią draugystę.

„Jei turi geriausią draugą ir tikrai žinai, kad jis pats geriausias, – tada tau labai pasisekė. Bet jei tokio dar nesutikai, nenukabink nosies – galbūt jis tavęs jau laukia netoli artimiausios saldainių parduotuvės. Arba gal net vaikšto visai šalia, tik pastebėti jį ne iš karto pavyksta. Apie draugystę ir parašiau istoriją „Ferdinandas ir Pū“. Ji skirta visiems, kurie jau surado savo geriausią draugą arba jo vis dar ieško. Taip pat ir tiems, kurie dėl draugo pasiryžę patirti didžiausią gyvenime nuotykį arba keliauti su juo net į patį pasaulio kraštą“, – teigia knygos „Ferdinandas ir Pū“ autorė.

L.Žutautė – vaikiškų leidinių autorė, iliustratorė bei diplomuota dailininkė, išgarsėjusi knygelėmis apie neklaužadą Kakę Makę, kuriose mažieji skaitytojai žaismingai ir subtiliai mokomi tvarkyti kambarius bei klausyti tėvelių. Pirmoji šios serijos knyga „Kakė Makė ir Netvarkos nykštukas“ 2010 metais buvo išrinkta geriausia mažiesiems skaitytojams skirta metų knyga. „Ferdinandas ir Pū“ – ketvirtoji autorės knyga.

L.Žutautės knygą „Ferdinandas ir Pū” išleido leidykla „Alma littera“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius