Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstate Haruki Murakami kūrybą? Tada turėtų patikti šios knygos

Japonijos rašytojas Haruki Murakami yra vienas populiariausių autorių pasaulyje. Tačiau mėgstantys jo knygas gali ir kitų kūrinių, kurie savo temomis, kuriama atmosfera panašūs į šio rašytojo kūrybą, rašo „Bustle“ knygų apžvalgininkė Alex Heimbach.
Haruki Murakami knyga
Haruki Murakami knyga / AFP/„Scanpix“ nuotr.

H.Murakami kūryboje regima daug vienatvės, jaučiamas praradimo jausmas, o realybė dažnai persipina su sapnais ir fantazija. Dažnai šis autorius įvardijamas kaip mistikos meistras.

Štai jums 11 knygų, kurios yra ne ką prastesnės už H. Murakami kūrybą. Vienos iš jų į Japonijos autoriaus romanus panašios mistika ir fantastiniu pasauliu, kitos – pasakojimo tėkme ir personažų paslaptingumu.

„Geek Love“, autorė – Katherine Dunn

Keista Katherine Dunn istorija, peržengianti realybės ribas. Romane pasakojama apie keistos šeimos gyvenimą. O šeima tikrai neįprasta – berniukas su pelekais, kuprius, Siamo dvynės. Kaip sako A. Heimbach, perskaitę šią knygą nenustebkite, jei kartais sapnuosite ir košmarus.

Knygos viršelis/„Geek Love“
Knygos viršelis/„Geek Love“

„The Isle Of Youth“, autorė – Laura Van Den Berg

Romanas apie moteris, kurios jaučiasi nejaukiai realybėje. Daug metaforų ir knygos kuriamas jausmas, kad tikri daiktai nėra realūs. Tačiau kodėl? Tai itin panašu į H. Murkami kūrybą.

Knygos viršelis/„The Isle Of Youth“
Knygos viršelis/„The Isle Of Youth“

„Gun, With Occasional Music“, autorius – Jonathanas Lethemas

Fantastinis pasakojimas „Pistoletas su muzika“ apie detektyvo gyvenimą keistame mieste, kuriame laikraščius pakeitė muzika, kūdikių nebėra, visi vartoja narkotikus, o gyvūnai dirba tokius pats darbus, kaip ir žmonės.

Knygos viršelis/„Gun, With Occasional Music“
Knygos viršelis/„Gun, With Occasional Music“

„Out“, autorė – Natsuo Kirino

Intriguojantis trileris apie keturių moterų likimą – visos jos prievarta buvo įtrauktos į nusikalstamo susivienijimo veiklą. Knygoje nėra nieko fantastiško, tačiau romanas atskleidžia tamsiąsias Japonijos visuomenės puses. Jas dažnai knygose nagrinėja ir H. Murakami.

Knygos viršelis/„Out“
Knygos viršelis/„Out“

„Šventoji vilkolakio knyga“, autorius – Viktoras Pelevinas

Romane „Šventoji vilkolakio knyga“ pasakojama apie iš senovės Kinijos kilusią vilkolakę lapę vardu A Chuli, kuri gyvena mūsų dienų Maskvoje. Ji save tapatina su populiariu kinų mitologijos personažu ir iki šiol priklauso šimtmečiais egzistuojančiai, po visą pasaulį pasklidusiai vilkolakių lapių šeimai, kurios narės bendrauja elektroniniu paštu, turi niekad nesenstančių, sportiškos išvaizdos merginų pavidalą ir gyvena iš prostitucijos arba ilgesnį laiką susidėjusios su turtingais vyriškiais.

Knygos viršelis/„The Sacred Book Of The Werewolf“
Knygos viršelis/„The Sacred Book Of The Werewolf“

„The Haunting Of Hill House“, autorė – Shirley Jackson

1959 metais išleistas romanas laikomas vienu geriausių XX amžaus kūrinių apie vaiduoklius. Knygoje skaitytojui pateikiamas ne siaubas, bet grečiau teroras, sukeliantis emocijas dėl paslaptingų įvykių vienuose namuose. Žinoma, čia didelis dėmesys skiriamas personažų psichologijai.

Knygos viršelis/„The Haunting Of Hill House“
Knygos viršelis/„The Haunting Of Hill House“

„Fikcijos“, autorius – Jorge Luis Borgesas

Tai kūrinys, kuris skaitytojui parodo, kokia neįtikėtinai yra didelė fantazijos galia. J. L. Borgesas kviečia susipažinti su paslaptinga realybe, kuri persipina su filosofija, ironija ir skepticizmu. Septyniolika istorijų, kurios yra tarsi knygų labirintai.

Knygos viršelis/„Ficciones“
Knygos viršelis/„Ficciones“

„Debesų atlasas“, autorius – Davidas Mitchellas

Romane „Debesų atlsas“ susipina šešios istorijos, apimančios laikotarpį nuo XIX a. iki tolimos ateities, tam tikra prasme – gyvenimo „po pasaulio pabaigos“. Kiekviena istorija yra susijusi su po jos einančia. Visų personažų likimai susipina, visi jie – susieti vienas su kitu. Visų istorijos nutrūksta įdomiausioje vietoje tam, kad vėl prasitęstų, tik kita tvarka.

Knygos viršelis/„Cloud Atlas“
Knygos viršelis/„Cloud Atlas“

„Super Sad True Love Story“, autorius – Gary Shtyengartas

Jei H. Murakami kūryboje jums labiausiai patinka romano veiksmo tėkmė, o ne metafiziniai ieškojimai, ši knyga skirta jums. Knygoje pasakojama apie Rusijos imigrantų sūnų Leonardą ir Eunicės meilę. Ar jai lemta išlikti šiame JAV ekonomikos žlugimo laikotarpyje? Tuo labiau, kad Leonardas yra senojo mentaliteto atstovas, o šiuolaikišką Eunicę spaudžia tėvai, kurie taip pat yra senamadiški. Istorija apie meilę įdomiame laikotarpyje.

Knygos viršelis/„Super Sad True Love Story“
Knygos viršelis/„Super Sad True Love Story“

„Paprika“, autorius – Yasutaka Tsutsui

Tai turbūt keisčiausias romanas šiame sąraše. Knygoje pasakojama apie psichiatrą Atsuko Chibą, kuris bando sustabdyti savo kolegas nuo šiurpių mokslinių tyrimų – jie bando įsiskverbti į žmonių sapnus ir juos užkrėsti šizofrenija.

Knygos viršelis/„Paprika“
Knygos viršelis/„Paprika“

„The Passion“, autorė – Jeanette Winterson

Iš pirmo žvilgsnio romanas yra visai nepanašus į H. Murakami kūrybą. J. Winterson yra priešinga Japonijos autoriui. Ji aistringa, jausminga ir kartais viską perdeda, kai tuo tarpu H. Murakamis išlieka atsargus ir šaltas. Visa tai matoma ir knygoje, kurioje pasakojama apie vieną Napoleono armijos kareivio ir moters gyvenimo istoriją.

Knygos viršelis/„The Passion“
Knygos viršelis/„The Passion“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius