Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Merginos su drakono tatuiruote“ autorius turėjo svarbių dokumentų apie Olofo Palmės nužudymą

Garsiosios trilogijos „Mergina su drakono tatuiruote“ autorius Stiegas Larssonas policijai įteikė dokumentų, neva nurodančių, kad Švedijos premjero Olofo Palmės nužudymo gijos veda į Pietų Afrikos Respubliką, skelbia guardian.co.uk.
Stiegas Larssonas
Stiegas Larssonas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ ir sekite naujienas apie literatūras bei dalyvaukite knygų konkursuose.  

Iki šiol neatskleista didžiausio rezonanso sulaukusi žmogžudystė Švedijoje galbūt kažkada bus ištirta padedant dabar jau mirusio trilerių autoriaus S.Larssono turėtai medžiagai. 

„Svenska Dagbladet“ pranešė, kad S.Larssonas nusiuntė policijai 15 dėžių su dokumentais, kurie nurodo, kad žmogžudystę galėjo įvykdyti  buvęs kariškis, turintis sąsajų su Pietų Afrikos saugumo tarnybomis. Ši žinia Švedijoje sulaukė didžiulio atgarsio, mat, panašiai kaip Johno F Kennedy nužudymas JAV, taip šioje šalyje O.Palmės žmogžudystė yra apaugusi įvairiausiomis konspiracijos teorijomis. 

Iki šiol nėra galutinai aišku, kas 1986 metų vasario 28 dieną nužudė O.Palmę, kai jis kartu su žmona Stokholmo centre be apsaugos darbuotojų ėjo iš kino teatro namo. Buvo sulaikytas kriminalinis nusikaltėlis, alkoholikas ir narkomanas  Kristeris Petersonas, tačiau Stokholmo apeliacinis teismas 1989-aisiais panaikino jam pirmosios instancijos teismo skirtą nuosprendį. K.Petersonas mirė 2004 metais.

O.Palmė nuo 1969 iki 1976 metų ir nuo 1986 metų ėjo Švedijos premjero pareigas, jis pagarsėjo kaip JAV karo Vietname kritikas, o taip pat aršus apartheido režimo Pietų Afrikoje priešininkas. Šie dokumentai, jeigu informacija pasitvirtins, gali visą istoriją nušviesti naujoje šviesoje. Tiesa, pareigūnai kol kas žurnalistams sako neturintys jokių naujų įtariamųjų. 

S.Larssono, kuris nuo širdies smūgio mirė 2004 metais, knygų parduota daugiau kaip 75 milijonai 50 šalių. Tačiau jo knygos išpopuliarėjo jau po rašytojo mirties. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius