Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų knygos rinkimai: knygos vaikams

Metų knygos rinkimai įgauna pagreitį. Skaitytojai gali pareikšti savo nuomonę trijose kategorijose: Metų knyga vaikams, Metų knyga paaugliams ir Metų knyga suaugusiesiems.
Metų vaikų knygos kategorijoje dėl nugalėtojo vardo varžosi trys knygos.
Metų vaikų knygos kategorijoje dėl nugalėtojo vardo varžosi trys knygos. / Knygų viršeliai

Naujienų portalas 15min.lt jau rašė apie suaugusiųjų kategorijos knygas (apžvalgą galite rasti čia) ir paauglių kategorijos knygas (apžvalgą rasite čia).

Šįkart pristatome vaikų kategorijos knygas.

Kęstutis Kasparavičius. „Mažoji žiema“

Vieniems šios knygos veikėjams kyla noras paslidinėti per patį vidurvasarį, jazminų žiedams

Knygos viraelis/Kęstutis Kasparavičius. Mažoji žiema
Kęstutis Kasparavičius. „Mažoji žiema“

sningant. Apsivynioti raudonu šaliku ir apskrieti keletą kartų savo kiemą arba nulipdyti iš žiedlapių sniego senį. Kitiems – norisi skraidyti. Sunku patikėti, bet skraidyti kartais taip lengva: užsimerki, suplasnoji sparnais ir... aukštyn! Žinoma, jei kišenėje nešiojiesi bent kiek fantazijos...

Netikėtos, išmintingos, šmaikščios ir lyriškos dailininko Kęstučio Kasparavičiaus pasakos – visiems, kaip visada!

Rašytojas pats iliustravo apie 60 kitų autorių knygų, pats parašė ir iliustravo apie 10 knygų vaikams. Nuo 1982 dalyvauja parodose, dalyvavo daugiau nei 30 tarptautinių parodų.

Vytautas V.Landsbergis. „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“

Knygos viraelis/Vytautas V. Landsbergis. Stebuklingas Dominyko brangakmenis
Vytautas V. Landsbergis. „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“

„Stebuklingas Arklio Dominyko brangakmenis" – trečioji Vytauto V.Landsbergio knyga apie arklį Dominyką. Tai intriguojanti detektyvinė istorija apie pavogtą Dominyko mylimosios amžinai šildantį brangakmenį. Kartu tai ir kupinas graudžios ironijos, pamokantis pasakojimas apie meilę, pavydą ir pasiaukojimą.

V.V.Landsbergis yra ne tik rašytojas, bet ir aktorius, režisierius, 2004 m. dviguba kompaktine plokštele „Kaimiečių mantros“ debiutavo ir kaip bardas. Autorius taip pat yra išleidęs daug pasakų CD vaikams, kuriuose jis ne tik seka pasakas, bet ir dainuoja.

Violeta Palčinskaitė. „Muzika troliui“

„Muzika troliui“ – žinomos vaikų rašytojos Violetos Palčinskaitės apysaka, įkvėpta kelionės po

Knygos viraelis/Violeta Palčinskaitė. Muzika troliui
Violeta Palčinskaitė. „Muzika troliui

trolių šalį Norvegiją. Drauge su autore skaitytojai ieškos paslaptingai dingusios mergaitės, išgyvens namų ilgesį, įmins keistas mįsles, kurioms nelengva surasti atsakymus...

Knygos pabaigoje – trolio Molio dovana – muzikinė kompaktinė plokštelė su užburiančiomis Edvardo Grygo pjesėmis fortepijonui.

„Visi įvykiai, aprašyti šioje knygoje, yra tikri. Norėjau pasidalyti su jumis įspūdžiais, kuriuos patyriau ne sykį viešėdama Norvegijoje, ant fiordo kranto, kur teko bendrauti ne vien su vaikais, bet ir su troliais. Netikit? Progai pasitaikius, patys nuvykite į šią nepaprastą šalį. Ir jeigu sugrįžę man tvirtinsite, kad nesutikote nė vieno trolio, aš jums drąsiai atsakysiu: „Jūs nebuvot Norvegijoj!“ – sako autorė.

VIDEO: Vaikų poetė ir dramaturgė Violeta Palčinskaitė parašė naują knygą „Muzika troliui"


Laureatai paaiškės Vilniaus knygų mugės metu

Balsuoti už jums labiausiai patinkančia metų knygą vaikų kategorijoje galite paspaudę čia.

Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 m. ir jau tapo svarbiu tradiciniu Lietuvos kultūros įvykiu. Šią akciją rengia Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, o nuo 2010-ųjų įsijungė Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija.

Metų knygos rinkimuose dalyvaujančios knygos skelbiamos kiekvieną rudenį. Akcijai siūlomos knygos yra parašytos šiuolaikinių lietuvių autorių, išleistos nuo praėjusių metų rugsėjo 1 dienos iki einamųjų metų rugpjūčio 31 dienos.

Metų knygos rinkimai vyksta trijose kategorijose: Metų knyga vaikams, Metų knyga paaugliams ir Metų knyga suaugusiesiems.

Metų knygos laureatai tradiciškai apdovanojami vasario mėnesį Vilniaus knygų mugėje.

Paruošta remiantis Metų knygos organizatorių informacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius