Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja knyga anglų kalbos mokymąsi paverčia žaismingu procesu

Turbūt kiekvienas iš mūsų esame ieškoję būdų, kaip mokytis naujos kalbos. Rodos, kalbų kursams nerandame laiko po sunkios darbo dienos, vadovėliai parašyti per sudėtingai, o vaizdo įrašai internete nė kiek nežavi ir nėra efektyvūs. Bet šiandien į mokymosi procesą galima pažvelgti gana žaismingai.
Liusės Gutjeres knyga „(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“
Liusės Gutjeres knyga „(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“ / Leidyklos nuotr.

Pasakysite, kad tai neįmanoma? Įmanoma – visiems, besimokantiems ar norintiems pasikartoti anglų kalbą, leidykla „Liūtai ne avys“ pristato Liusės Gutjeres knygą „(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“.

„Knygos pagrindą sudaro ryškios ir ypač įsimintinos iliustracijos, kurios anglų kalbos mokymąsi paverčia žaismingu procesu. Autorė atsisako griežto kalbėjimo tono, nuobodulio ir per knygoje pateiktus informatyvius paveikslėlius kuria vizualias istorijas, į kurias įtraukiamas ir skaitytojas. „(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“ parodo visas anglų kalbos gudrybes, ir jomis sužavi net gramatikos nemėgstantį“, –rašoma pranešime.

Atrodytų, kad išdėstytas anglų kalbos gramatikos taisykles išmokti yra sunku, tačiau jas kur kas lengviau įsiminti, kai viskas pateikta paveikslėliuose, kuriuose kalba išraiškingi ir dažnai labai juokingi veikėjai (su skirtingomis istorijomis galima susipažinti per septyniolika pamokų). Tikrai, kad ne vieną skaitytoją personažai privers nusišypsoti ir skaniai nusijuokti. Galbūt net tam tikrą situaciją atpažinti kaip ypač artimą. Taip į gyvenimiškas istorijas ir nutikimus žvelgiama per humorą (kartais ir juodąjį), knygoje tampančiu raktu į anglų kalbos mokymąsi.

Knyga „(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“ labai taikliai skaitytojui parodo svarbiausias anglų kalbos taisykles. Kaip nepasiklysti tarp gramatikos laikų gausos, kurį geriausia vartoti prielinksnį, jei nori nurodyti tikslią vietą, kuo skiriasi how much ir how many. Painios ar sudėtingos taisyklės iliustruojamos per paprastas situacijas, kurios lengvai gali patraukti knygos skaitytoją. Juk jam svarbiausia, kad sunkiausi dalykai būtų parodomi paprastai... ir patraukliai, neatsisakant ir laužyti taisyklių (gink Dieve, tik ne anglų kalbos).

„(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“ – tai puikus anglų kalbos gramatikos vadovas, nestokojantis gero humoro, žaismingumo ir gyvenimiškų įžvalgų, kurioms neliks abejingas kiekvienas.

Liusė Gutjeres (Lucy Gutiérrez) (g. 1977 m.) – ispanų iliustratorė. Baigusi studijas meno institute Barselonoje, dirbo reklamos ir dizaino srityje, o vėliau pradėjo iliustruoti knygas. „(Ne)paprasta anglų kalba = English is not easy“ – pirmoji jos pačios knyga, kuri greitai tapo bestseleriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius