Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja knyga: nesuprantami dalykai – vieninteliai tikrai svarbūs

Michael Brooks. 13 protu nesuvokiamų dalykų: mūsų laikų mokslo paslaptys. Iš anglų kalbos vertė Mikas Vengris. – Vilnius: Tyto alba. – 304 p. Viršelio dailininkė Asta Puikienė.
„13 protu nesuvokiamų dalykų“
„13 protu nesuvokiamų dalykų“ / Leidyklos „Tyto alba“ nuotr.

Literatūros naujienas, recenzijas, knygų konkursus rasite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. Prisijunkite ir jūs! 

Jei moksle įstringi, tai gali reikšti, kad netrukus padarysi milžinišką šuolį pirmyn. Todėl galima sakyti, kad nesuprantami dalykai – vieninteliai, tikrai vieninteliai, svarbūs dalykai

Michaelas Brooksas – kvantinės fizikos daktaras, žurnalistas, penkių knygų autorius – dirba mokslo populiarinamąjį darbą. Jis yra „New Scientist“ žurnalo mokslinis konsultantas, rašo straipsnius garsiausiems įvairių šalių mokslo žurnalams, skaito paskaitas universitetuose. 

„13 protu nesuvokiamų dalykų“ – intriguojanti ir provokuojanti knyga. M. Brookso interesų ratas neapsiriboja fizika ar tiksliaisiais mokslais. Be tokių problemų, kaip tamsioji visatos materija ir tamsioji energija, nežemiškųjų civilizacijų ar šaltosios branduolių sintezės galimybė, jį domina ir visiškai kitokiose srityse kylantys klausimai –  kas yra gyvybė ir kam reikalinga mirtis, kuo nelytinis dauginimasis pranašesnis už lytinį, kaip veikia placebas ir homeopatija. Tikrindamas, ar mūsų laisvoji valia iš tikrųjų tokia jau laisva, autorius ryžtasi išmėginti galvos smegenų stimuliavimą ir leidžiasi nukrečiamas elektros šoko norėdamas įsitikinti, ar placebo efektas tikrai egzistuoja. 

Sudėtingiausius dalykus M. Brooksas aiškina paprastai, įtikinamai ir šmaikščiai, todėl šioje lengvai skaitomoje knygoje net ir mažai su moksliniais tyrimais susijęs skaitytojas ras iki tol nežinotų faktų ir geriau supras, kas jaudina šių dienų mokslininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius