-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja pasaulio literatūros sensacija – debiutinis IT specialisto romanas apie Aspergerio sindromu sergantį profesorių

Pasaulio leidėjai ir filmų kūrėjai rikiuojasi į eilę, siekdami teisių į debiutinį IT specialisto Graeme'o Simsiono romaną „The Rosie Project“. Autorius staiga tapo ne tik literatūros pasaulio įžymybe, bet ir turtuoliu – skelbiama, kad jau dabar knyga uždirbo 1,2 mln. svarų sterlingų.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidėjų nuotr.

Literatūros naujienas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

Guardian.co.uk skelbia, kad ši knyga sudomino leidėjus jau 34 šalyse – nuo Kinijos iki Portugalijos. Jau yra ir planų kurti filmą pagal šią knygą – dėl teisių kurti kino juostą varžosi Didžiosios Britanijos, JAV, Australijos kino kompanijos. 

Savo pirmąją knygą parašęs 56 metų IT specialistas iš Australijos Graeme'as Simsionas sako esąs apstulbęs dėl tokios sėkmės, nes niekada neįsivaizdavo, kad gali parašyti knygą, kuri ką nors sudomins. Romano sėkmė leis G.Simsionui nuo šiol pasišvęsti tik rašytojo darbui. 

„The Rosie Project“ knygos autorius iš pradžių ją įsivaizdavo kaip scenarijų, vėliau rankraštis Australijoje laimėjo literatūrinį konkursą, o šių metų pradžioje knyga buvo išleista. Balandžio mėnesį knyga bus išleista Didžiojoje Britanijoje, ir jau dabar jai čia prognozuojamas bestselerio titulas. Australijoje ši knyga jau kurį laiką puikuojasi perkamiausiųjų dešimtuke. 

Knygoje pasakojama apie profesorių, kuris universitete dėsto apie Aspergerio sindromą, tačiau nesuvokia, kad ir jis pats turi visus šiam sutrikimui būdingus požymius. Aspergerio sindromas – autistinis vystymosi sutrikimas, kuriam nebūdingas kalbinis ar kognityvinis atsilikimas, tačiau pasireiškia sunkumais bendravime. 

Kaip teigia kritikai, knyga sugeba šiltai, jautriai ir kartu su humoru pažvelgti į šį sutrikimą turinčius žmones. Kai kas lygina ją su Marko Haddono knyga „Tas keistas nutikimas šuniui naktį“. 

VIDEO: Knygos pristatymo klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius