Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja protų kovų knyga kviečia paįvairinti keliones ir vakarėlius

Protų kovų karštligei toliau krečiant Lietuvą, šios veiklos gerbėjai gali džiaugtis nauja viktorinų knyga „Protų dvikova“. Knygos autoriai, protų kovų organizatorių kolektyvo „Gagarin on the moon“ nariai Vytenis Škarnulis ir Ugnius Antanavičius teigia, kad rašydami knygą jie siekė panaudoti ilgalaikio viktorinų organizavimo įvairiuose Vilniaus baruose patirtį ir perkelti šią pramogą iš barų į namus, keliones ar vakarėlius su draugais.
Knyga „Protų dvikova“
Knyga „Protų dvikova“ / Knygos viršelis

NAUJIENAS APIE KNYGAS SEKITE IR TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

„Ši knyga – tai ne tik daug klausimų ir atsakymų, bet ir savotiškas stalo žaidimas. Knygoje pateikiame taisykles, kaip jos skaitytojai gali smagiai pasivaržyti su savo draugais, kas daugiau žino, tiek ilgų kelionių automobiliu metu, tiek leidžiant laiką prie ežero ar jūros, tiek vakarėliuose. Tai labai linksmas ir azartiškas užsiėmimas“, – sako vienas iš knygos autorių U.Antanavičius.

Knygoje galima rasti 600 tekstinių klausimų, suskirstytų į 60 rinkinių po 10 klausimų pagal temas – bendrieji klausimai, istorija, geografija, mokslas ir t.t. Klausimai patikrins tiek skaitytojų žinias, tiek gebėjimą suprasti užuominas ir išmąstyti teisingus atsakymus. Be to, skaitytojų laukia specialios užduotys, kuriose reiks išvardinti kuo daugiau tam tikrų dalykų (tarkime, filmų, kuriuose vaidino koks nors aktorius) ar sujungti teisingus atsakymus su klausimais. Taip pat klausimai suskirstyti į keturis sudėtingumo lygius.

„Siekėme, kad knyga tiktų bei patiktų ir seniems protų kovų vilkams, ir šiaip smagaus laiko praleidimo būdo ieškantiems žmonėms. Skyrėme daug laiko, kad išbalansuotume tarp įvairaus sudėtingumo klausimų“, – teigia V.Škarnulis.

Prie knygos taip pat yra pridedamas kompaktinis diskas su garsiniais klausimais. Žaidėjai turės atpažinti, koks groja instrumentas, kokia kalba kalba žmogus ir t.t. Autorių teigimu, žaidžiant namuose ar mašinoje su kompaktinių diskų grotuvu, garsiniai klausimai žaidimui suteiks dar daugiau azarto.

Knygos autoriai priklauso protų kovų mėgėjų ir organizatorių kolektyvui „Gagarin on the moon“. Šis pavadinimas girdėtas ne vienam protų kovų mėgėjui – jo nariai jau trečius metus organizuoja viktorinas įvairiuose Vilniaus baruose. Taip pat jie jau ketverius metus patys dalyvauja ir neretai laimi viktorinas įvairiose Vilniaus vietose. Autoriai yra dalyvavę TV laidose „Protų mūšis“, „Ateities lyderiai“, Pasaulio viktorinos čempionate.

Knygą jau galima rasti daugelyje Lietuvos knygynų. Tai trečioji „Protų dvikovos“ knyga, kurią išleido leidykla „Obuolys“. Pirmųjų dviejų knygų autorius – vertėjas ir komikas Paulius Ambrazevičius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius