Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas „Merginos su drakono tatuiruote“ tęsinys bus visiškai kitokio stiliaus

Stiego Larssono „Tūkstantmečio“ trilogija sulauks dar vieno tęsinio. Davidas Lagercrantzas, kuris jau parašė garsiosios 2004 metais mirusio Stiego Larssono trilogijos tęsinį, paskelbė apie penktąją knygą šioje serijoje, skelbia telegraph.co.uk.
Filmas „Mergina su drakono tatuiruote“
Filmas „Mergina su drakono tatuiruote“ / Kadras iš filmo

Jis taip pat informavo, kad penktoji knyga bus parašyta kitokiu stiliumi – primins Raymondo Chandlerio kūrinius ar net to paties D.Lagercrantzo parašytą Zlatano Ibrahimovičiaus biografiją.

S.Larssonas mirė 2004 metais, parašęs tik tris knygas, iš kurių garsiausia buvo pirmoji trilogijos dalis „Mergina su drakono tatuiruote“.

Autorius sako, kad knyga bus mažiau „techniška“, bus tiesmukiškesnio pasakojimo stiliaus.

Pratęsti šią seriją buvo patikėta D.Lagercrantzui, kuris išleido knygą „The Girl in the Spider's Web“.

Nauja knyga pasirodys 2017 metų pradžioje ir bus išleista 56 šalyse. Autorius sako, kad knyga bus mažiau „techniška“, bus tiesmukiškesnio pasakojimo stiliaus ir primins amerikiečių noir žanro klasiko Raymondo Chandlerio kūrinius. Rašytojas sakė, kad rašyti tokiu stiliumi pasirodė sudėtingiau nei galvojo iš pradžių. Jis sakė, kad labai svarbu sukurti tinkamą pasakojimo ritmą.

Nors nemažai S.Larssono kūrybos mėgėjų džiaugiasi, kad serija yra pratęsta, yra ir nemažai kritikuojančių šią idėją. Ilgametė S.Larssono partnerė Eva Gabrielsson, kuri neteko teisių į autoriaus paveldėjimą, nes jie nebuvo vedę, smarkiai kritikuoja šią idėją. Jos pažįstami minėjo žurnalistams, kad knygų tęsinius ji vadino savotiška „kapo išniekinimo“ forma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius