Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoje Winstono Churchillio biografijoje atskleidžiami jo jaunystės meilės nuotykiai

Winstonas Churchillis mūsų vaizduotėje išlikęs kaip karo metų Didžiosios Britanijos premjeras, nuolat rūkantis cigarą ir ieškantis iššūkių.
Winstonas Churchillis
Winstonas Churchillis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienas apie knygas, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia.

Knygos viršelis/Knyga „Young Titan. The Making of Winston Churchill“
Knygos viršelis/Knyga „Young Titan. The Making of Winston Churchill“

 

Tai yra Didžiosios Britanijos vienų iš geriausių laikų simbolis, kurį puikiai identifikavo biografinės knygos „Young Titan. The Making of Winston Churchill“ autorius istorikas Michaelas Sheldenas, rašo „The Telegraph“ knygų apžvalgininkas Jamesas Owenas.

Tačiau nedaug kas žino, kad W.Churchillis buvo jautrus žmogus, kurį pusę amžiaus persekiojo savižudžio paliktas raštelis. Šį raštelį paliko žmogus, kuris nusižudė nepakėlęs malonės naštos, kurią jam suteikė Didžiosios Britanijos premjeras. Tuo metu W.Churchillis norėjo pasirodyti kaip kilniaširdis vadovas ir kaliniui mirties bausmę pakeitė į įkalinimą iki gyvos galvos.

Dešimtmetį prieš Antrajį pasaulinį karą W.Churchillis buvo tikras intrigų kurstytojas, romantikas politikoje ir nuolat įsimylėjęs. Paprastai jo biografijose santykiai su moterimis nebūdavo aptarinėjami. Tačiau rašytojas M.Sheldenas biografijoje rašo apie W.Churchillio jaunystės aistras. Pavyzdžiui, knygoje nagrinėjami Didžiosios Britanijos premjero santykiai su artima šeimos drauge Violet Asquith.

Apžvalgininkas J.Owenas rašo, kad knygoje „Young Titan. The Making of Winston Churchill“ autorius koncentruojasi į W.Churchillio jaunystę, pirmus žingsnius politikoje. Šis koncentruotas sprendimas leidžia iš arčiau susipažinti su W.Churchillio draugystėmis ir įvykiais, kurie darė įtaką vėlesniems W.Churchillio sprendimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius