Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio taikos premijos laureatė Malala Yousafzai išleis knygą vaikams

Nobelio taikos premijos laimėtoja Malala Yousafzai, kurios gyvenimo istorija atkreipė pasaulio dėmesį, rengiasi išleisti pirmą knygą vaikams, rašo bustle.com.
Malala Yousafzai
Malala Yousafzai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad knyga „Malala's Magic Pencil“ pasirodys 2017 metų rudenį. Kūrinys, kaip rašoma leidyklos „Little Brown Books“ išplatintame pranešime, yra įkvėptas jos pačios vaikystės.

„Knygoje Malala dalijasi savo svajonėmis pasaulį paversti geresne vieta. Iš pradžių stebuklingą pieštuką Malala naudoja išspręsti tokioms problemoms kaip blogas atliekų kvapas, sklindantis šalia jos namų, arba noras paversti visus šeimos narius laimingais. Bet paaugusi ji pamato pasaulį, kuriame reikia daug ką taisyti, ir nusprendžia, kad jei net neturėtų stebuklingo pieštuko, vis tiek stengtųsi savo norus paversti realybe“, – apie būsimą knygą rašoma pranešime.

Pasaulis garsiai apie M.Yousafzai išgirdo 2012 metais po skaudaus išpuolio: kaukėtas Talibano kovotojas tuomet įsiveržė į mokyklos autobusą ir šovė paauglei į galvą. Tačiau ji išgyveno ir tapo viena žinomiausių pasaulio žmogaus teisių aktyvisčių. Dar iki išpuolio ji buvo tapusi švietimo simboliu -kovojo dėl vaikų teisės mokytis.

Šiuo metu iš Pakistano kilusi mergina gyvena Didžiojoje Britanijoje.

„Malala's Magic Pencil“ nebus pirmoji M.Yousafzai knyga. 2013 metais ji išleido biografinę knygą „I Am Malala“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius