Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagal M.Anušauskaitės grafinį romaną apie A.J.Greimą bus kuriamas animacinis filmas

Remiantis grafiniu romanu „Dr. Kvadratas“, kuriame autorė Miglė Anušauskaitė pasakoja apie semiotiką Algirdą Julių Greimą, bus kuriamas animacinis filmas. Apie tai feisbuke pranešė kino kūrėjų studija „Studio Mitkus“ ir pati knygos autorė.
Miglė Anušauskaitė
Miglė Anušauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Finansavimą knygos ekranizacijai skyrė Lietuvos kino centras.

Kaip rašoma knygos „Dr. Kvadratas“, kurią 2017 metais išleido leidykla „Aukso žuvys“, anotacijoje, komiksas pasakoja vieno žmogaus gyvenimo istoriją: nuo vaikystės Kupiškyje iki mokslų Kaune, per II pasaulinio karo baisumus, pro Aleksandriją iki Prancūzijos. Šis žmogus – tai pasaulinio garso mokslininkas, semiotikas A.J.Greimas, sukūręs naują metodą analizuoti kultūros reiškinius, visą gyvenimą kėlęs prasmės klausimą. Autorė į grafinį pasakojimą žaismingai įterpia semiotikos teoriją, filosofijos sroves ir patarimus, kaip atrodyti protingai.

Organizatorių nuotr./Miglė Anušauskaitė
Organizatorių nuotr./Miglė Anušauskaitė

2017 metais rengtuose „15min metų knygos“ rinkimuose šis grafinis M.Anušauskaitės romanas pelnė laurus lietuvių autorių kategorijoje.

Tuomet paklausta, ar tikėjosi tokios knygos sėkmės, kai pirmas romano tiražas akimirksniu buvo išpirktas, M.Anšauskaitė 15min pasakojo: „Nuoširdžiai sakau – visiškai nesitikėjau. Rugsėjį buvau komiksų festivalyje Italijoje ir vieną vakarą su latvių menininkėmis kalbėjomės apie savo darbus. Aš pasakojau apie knygą, kurią dar tik buvo ruošiamasi išleisti: „Jinai labai specifinė, apie komiksus Lietuvoje nedaug kas žino, apie semiotiką – dar mažiau. Tai manau, kad mano knyga sudomins kokius 30 žmonių geriausiu atveju.“ Tada viena iš latvių paklausė, koks tiražas. Sakiau: „600, tai po to, kai tie 30 žmonių nusipirks po egzempliorių, dar 570 egzempliorių liks.“ Esu be galo nustebinta, kad neliko visų 600 – o antras tiražas jau plinta po knygynus.“

Pokalbį su knygos autore apie grafinį romaną „Dr. Kvadratas“ skaitykite čia.

VIDEO: Knygų TOP: kokią literatūrą pasirinkti vasaros atostogoms

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius