Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirodė dvi naujos mokslo populiarinimo knygos lietuvių kalba

Išleistos dvi paskutinės mokslo populiarinimo serijos „Mokslas visiems“ knygos.
Knyga
Knyga / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Knygos

Viena jų – A.C.Graylingo „Reikšmingiausios idėjos: asmeninis vadovas gyvenantiems XXI amžiuje“. Tai išsamus esminių minčių ir teorijų gidas, apimantis politikos, filosofijos, religijos, sociologijos sričių apžvalgas. Anot knygos autoriaus, „idėjos – tarsi krupliaračio krumpiai, kurie stumia istoriją pirmyn – išjudina ir gerąsias, ir blogąsias jos pusės“. A.C.Graylingas pateikia svarbiausias idėjas, atrinktas pagal tai, kiek susipažinimas su jomis geba paaiškinti šiandienos visuomeninių reiškinių kilmę, praplėsti mūsų mąstymo ribas ir praturtinti intelektualiai. Visos jos išsivystė istorijos vingiuose, tačiau vis dar formuoja dabartinį pasaulį. Šios idėjos neretai papildo viena kitą ir vysto mintį, susiejančią skirtingas mokslo sritis.

O štai Johnas Brockmanas savo sudarytoje knygoje „Tai pakeis viską: idėjos, formuosiančios ateitį“ pateikia daugiau kaip 100 įvairių sričių specialistų atsakymus į klausimą „Kas pakeis viską? Kokių žaidimą keičiančių mokslo idėjų ir pasiekimų tikitės sulaukti iki savo gyvenimo pabaigos?“ Kartais gąsdinančios, tačiau itin vaizdingos profesorių, knygų autorių, visuomenės veikėjų įžvalgos ir spėjimai atspindi novatoriškus mąstymo būdus ir naujas mus supančios aplinkos suvokimo galimybes. Intelektualų pasvarstymai, aprėpiantys sritis nuo genetikos iki kompiuterių mokslų, byloja apie neišvengiamus pokyčius, nulemsiančius tiek visuomenės, tiek visatos persiformavimą. Kiekviena išsakyta mintis deklaruoja naują idėją, tampančia maža, bet reikšminga detale ateities žemėlapyje.

Knygų serija „Mokslas visiems“ leidžiama įgyvendinant projektą „Nacionalinės mokslo populiarinimo priemonių sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas“. Europos socialinio fondo ir LR valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą  vykdo Lietuvos mokslų akademija kartu su partneriais pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 3 prioriteto „Tyrėjų gebėjimų stiprinimas“ priemonę „Žinių apie mokslą ir technologijas gilinimas ir sklaida tarp mokinių ir jaunimo bei lyčių lygybės moksle skatinimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius