Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas „Impac Dublin Literary Award“ trumpasis sąrašas, kuriame – ir Haruki Murakami

Paskelbtas trumpasis sąrašas knygų, kurios pretenduoja į vieną didžiausių pasaulyje literatūrinių premijų „Impac Dublin Literary Award“.
H. Murakami
H. Murakami / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA.

Tarp kandidatų laimėti šią premiją yra ir japonų rašytojas Haruki Murakami su knyga „1Q84“. Vienu iš realių kandidatų laimėti prestižinę premiją yra ir prancūzų autorius Michelas Houellebecqas su prieš dvejus metus išleistu romanu „The Map and the Territory“. 

„Impac Dublin Literary Award“ nugalėtojui skiriama 100 000 eurų. Premijos nominantus kiekvienais metais siūlo viso pasaulio viešosios bibliotekos. Šis apdovanojimas teikiamas už prieš dvejus metus išleistą knygą. 

Šiemet dešimt autorių atrinko viešosios bibliotekos Estijoje, Vokietijoje, Islandijoje, Airijoje, Norvegijoje, Rusijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ispanijoje, Nyderlanduose ir JAV. 

Šiame sąraše yra penki verstiniai kūriniai iš japonų, islandų, norvegų, olandų ir prancūzų kalbų – tai didžiausias verstinių knygų kiekis trumpajame sąraše nuo 1996 metų. Trumpajame sąraše taip pat yra viena britų, viena airių ir trys amerikiečių autorių knygos.

Be H.Murakami ir M.Houellebecqo knygų sąraše yra ir Andrew Millerio knyga „Pure“, Julie Otsuka „The Buddha in the Attic“, Arthuro Phillipso „The Tragedy of Arthur“, Karen Russell „Swamplandia!“, Sjon „From the Mouth of the Whale“, Kjersti Skomsvold „The Faster I Walk, The Smaller I Am“, Tommy Wieringa „Caesarion“, Kevin Barry „City of Bohane“. 

Praėjusiais metais šią premiją laimėjo britų rašytojas Jonas McGregoras už romaną „Even the Dogs“. Anksčiau ši premija buvo skirta tokiems autoriams kaip Herta Muller, Orhanas Pamukas. Šių metų trumpajame sąraše esantys M. Houellebecqas ir Andrew Milleris jau yra gavę „Impac Dublin Literary Award“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius